“Eks see igapäevane libauudiste nikerdamine on tegelikult nende aastatega muutunud elu lahutamatuks osaks. Olen tänulik ka nendele kuulajatele, kes on aegade jooksul häid mõtteid saatnud. Sel teel olen enda kontole kandnud vähemalt 50 suurepärast uudist, ” räägib Gaute Kivistik aka Rohke Debelakk Gossip.ee’le.

Gaute Kivistik, teie sünnipäev ja sünnikodu?

Sündisin 18. juunil 1971. aastal Tartus Toomemäel.
 
Kelleks soovisite saada lapsepõlves?

Kõige esimese asjana mäletan, et tahtsin saada selle auto juhiks, mis viib vilja kuivatisse. Minu isa töötas mõne aasta sellise masina peal. See nägi välja natuke tanki moodi, nagu kahuritoru oli katusel. Mulle meeldis väga viljakuivati ja õliste töötunkede lõhn, segatuna roosa väetise aroomiga, millist hoovas kuivati kõrval asuvast hiigelhunnikust. Hiljem sain õliseid tunkesid mitu aastat kanda ja see romantika hajus.
 
Milllal teist, Gaute Kivistik, Rohke Debelakk sai?
Kuna küsimus on esitatud Gautele siis vastan nii: selle asjaga on säärane rahulik lugu, et Gautest ei olegi kunagi Rohke Debelakki saanud. Need on päris erinevad persoonid ja oma väga erineva iseloomu ja elulooga. Ka puudub oht, et see kunagi juhtuda võiks. Isiksuse kahestumisega mul probleeme ei ole. Rohke Debelakk on minu jaoks nagu tööülikond või töökittel, mida mõnikord kasutan. Esimest korda juhtus see ülikond mulle selga 1994. aasta oktoobris, kui esimeste libauudisteni Q-Raadio eetris oli jäänud neli minutit ning ma ei olnud kindel, kas ma kõike seda, mis paberil seisis, soovin oma pärisnime all kuulajateni tuua.
 
Kuidas valmivad libauudised ning millistesse meediakanalitesse neid teete?

Eks see igapäevane libauudiste nikerdamine on tegelikult nende aastatega muutunud elu lahutamatuks osaks. Olen tänulik ka nendele kuulajatele, kes on aegade jooksul häid mõtteid saatnud. Sel teel olen enda kontole kandnud vähemalt 50 suurepärast uudist. Aga uudiste valmistamise protsessi ennast on raske kirjeldada. Küllap see on paljude töödega nii, et kuidas sa seda ikka teistele räägid. Polegi nagu midagi rääkida. Mida aeg edasi, seda rohkem nalja poliitikud ise teevad. Ja mina pean püüdma, et nendega sammu pidada. Ilus ja rammus aeg sellel põllul on ees ootamas. Valimised lähenevad ja seda mõttelendu, mis meile uksest ja aknast sisse voolama hakkab, tuleb nüüd täiel rinnal nautima hakata. Inimestel aga ei tasuks üksteise peale kurjaks minna keset seda virri ja varri. Oli aegu, kui ise ka vahel läksin. Praegu olen seda meelt, et inimene peab suutma ise hakkama saada, olgu valitsus milline tahes ja riigikord milline tahes. Mingi valitsuse hooleks oma elu ja õnne siiski usaldada ei saa. Kui nüüd küsimuse juurde siiski tagasi tulla, siis praegu on libauudistel hea kandepind, Kuku Raadio, Uuno Raadio ja Elmar on neid oma eetrisse usaldanud ning kuna nad seal olemas on, siis usun, et mingisugusele osale raadiokuulajatest lähevad nad ehk ka korda. Loomulikult on Eestis palju neid inimesi, kes sellist imelooma nagu Rohke Debelakk kunagi kuulnud pole.
 
Millised on teie tulevikuplaanid?

Püüan kasvatada oma poegadest tublid mehed, kes tulevikus endale ja teistele palju rõõmu valmistavad. Kui sellega hakkama saan, loen oma elu kordaläinuks.
 
Kirjeldage palun üht tööpäeva Kuku raadios, millal algab ja millal lõpeb?

Kirjeldan ehk hommikust töötegemist – hommikuprogrammi. See on lihtne töö, tuleb lihtsalt kell 4.20 üles ärgata. Minu teekond tööle on praegu natuke alla 50 kilomeetri, selle peale kulub talvisel ajal natuke aega ära. Enne saadet oleks viisakas värsked lehed läbi lugeda, mõned saab juba öö hakul ka kätte. Siis tuleb pöialt pidada, et kõik inimesed, kellega on eelmisel päeval kokku lepitud, et hommikul raadioeetris juttu teha, ka üles ärkavad ning kui kell lööb 6.00, siis tuleb hakata tööle. Oma võimalik kehv tuju, magamata öö, palavik või just ära läinud hääl tuleb stuudioukse taha jätta ja nii kella kümneni vastu pidada. Ja nii lihtne see ongi. Teised inimesed aga on selleks ajaks oma pikast tööpäevast alles esimesed tunnid selja taha jätnud.
 
Millised on teie huvialad ning kas muusikaga tegelete ka ikka edasi?

Minu huvialaks on elu planeedil Maa, kõigis tema avaldusvormides. Muusikaga ise ei tegele, sest muidu poleks mul aega kuulata seda, mida teised selles vallas on korda saatnud.
 
Milliste teletegijatega on koos kõige mõnusam saadet teha?

Professionaalidega.
 
Teie plaanid suveks?
Tööalaselt on ees ootamas jälle Eesti Mäng ETV- s, seda siis lisaks raadiotööle ning erinevatele üritustele millistele olen lubanud õla alla panna. Ülejäänud osa kulub puhkamisele. Loodan palju magada. See on ainus puhkamise viis mille käigus inimene puhkab. Kindlatsi ei tõsta oma jalga piiri taha sest see oleks arutu kohapealse ilu ja olu raiskamine mida kodumaa sellisel aastaajal pakub.
 
Mida arvate “Teeme ära” talgupäevast ning kas ka ise osalesite 5. mail talgutel?

Arvan ikka hästi. Kui inimesed midagi üheskoos teevad — mis saab siis kenam veel olla. Natuke müdistasin majataguses metsas ning käisin esivanemate hauad üle.
 
Meenutage mõnda naljakat juhtumit või apsakat raadioeetris.

Eks neid on pikkade aastate jooksul sadu olnud. Kord helistasin kell pool seitse hommikul ühele lugupeetud iimesele ja palusin tal kommenteerida Venemaa riigiduuma ja Jeltsini vastasseisu. Inimene oli algul nõutu(oli juba eerisse lülitatud) püüdis midgai arvata aga siis tunnistas, et ta ei tea siiski väga palju sellest teemast. Oli lihtsaltvaleühendus.
 
Kuidas suhtute selgeltnägijatesse ja ravitsejatesse ning äkki on antud küsimuse juures ka mõni põnev seik rääkida?

Suhtun kõikidesse hästi, kuni nad teisi inimesi ei ohusta.
 
Kas teile raamatuid meeldib lugeda ning millist kirjanikku ja raamatut lemmikuks peate?

Vähegi silmaringi omaval inimesel lemmikraamatut tõenäoliselt pole. Kui aga peaks juhtuma nii, et naabergalaktikasse tuleb saata kosmoselaev ja sellel saab kaasas olla ainult üks raamat, siis soovitaksin Oskar Lutsu Kevadet.
 
Kas teil on midagi ka sellist südamel, mida sooviksite ära öelda?
Mis ma ikka. Kogu maailm on erinevaid arvamisi ja hädaldamisi täis. Jätan enda oma sinna ritta lisamatta. Hääd suve kõigile.