Reily Perez-Nõmm on kaunis Pärnu tüdruk, kes kolis mõne aja eest Ameerikasse ning abiellus seal oma elu armastuse — kolumbialanna Johannaga. “New York’is ja veel mitmes riigis ja osariigis on võimalus kõigil oma abielu registreerida! Kahjuks ei ole see Eestis muidugi seaduslik ja palju räägitud võrdõigused veel kaugel sellest,” räägib Reily Gossip.ee’le.

Reily Perez-Nõmm, teie sünnipäev ja sünnikodu?

Sündisin 31.05.1982. Sündisin ja kasvasin üles Pärnus.

Kelleks te unistasite saada lapsepõlves?

Tegelesin lapsepõlves tantsimisega. 6-12 olin pühendunud balleti tantsimisele. Käisin ka 2 aastat Tallinna Balletikoolis. Päris pikka aega unistasin just baleriiniks saamisest!
 
Milliseid ameteid te olete oma senise elu jooksul pidanud ning millega hetkel tegelete?

Olen alates 17 aastasest peale iseendaga hakkama saanud. Hakkasin tantsijana tööle 17 aastasena Itaalias. Töötasin päris mitu aastat Itaalia ööklubides, kuni avanes võimalus importida Eestisse naiste aluspesu ja päevitusriideid. Kvaliteetfirmad nagu Playboy, Fiorucci ja Madonna. Samuti töötasin 3 aastat Tallinna ühes ööklubis administraatorina enne kui Miamisse lõplikult ära kolisin. Hetkel tegelen palju fotograafiaga. Tulevikus näen just seda ametit!

Olete eksmiss Maili Nõmme õde. Kas olete ka ise missivõistlustel osalenud?
Kunagi võtsin osa Pärnus Koolimissi võistlustest. Läksin koju esimese printsessina. See on minu ainus missi kogemus.

Hiljuti oli meedias juttu sellest, et te abiellusite ametlikult teise naisega. Millal ja kuidas te aru saite, et teile meeldivad samasoolised? Kas see on teie kodukohas toonud kaasa ka negatiivseid kommentaare ja viltu vaatamist?

Mina hakkasin 11 aataselt mõistma, et olen veidi teistsugune kui teised tüdrukud kellega läbi käisin. Sel ajal ei räägitud avalikult gay/ lesbi teemadel. Võttis veidi rohkem aega enne kui suutsin aktsepteerida ja armastada ennast terviklikult. See on väga delikaatne teema ja tihtilugu on inimesed väga kiired oma arvamust avaldama.

Kapist välja tulles olen kogenud väga vastakaid reaktsioone. On inimesi kes suhtuvad positiivselt, väga mõistvalt ja toetavalt. Samuti leidub neid, kes tunnevad, et kõik mis on erinev on vale! Eesti ühiskond on ikka veel väga kinnine ja stereotüüpidest väljamurdmine võtab aega.

Millegipärast teatud inimesed tunnevad ennast ähvardatuna homoseksuaalide poolt. Arvavad, et homod tulevad ja hakkavad kõigi seksuaalsust ümber muutma. Leian, et sellel teemal avalikult rääkides saab lahtisemaks muuta inimeste mõtlemist. Olen saanud päris mitmeid kirju noortelt, kes on samas olukorras kus mina teismelisena olin. Minu kapist välja tulek aitab vaadata neil helgema tuleviku poole ja näha, et armastus ei küsi sugu! Kõik me väärime võimalust armastada ja olla armastatud. Mida avatumaks ühiskond muutub, seda lihtsam see kõik edaspidi on. Teismelise iga on nii või naa keeruline enese otsimise aeg ilma selletagi, et pead võitlema valehäbi, hirmu ja valuga.
 
Mida te soovitaksite neile gaydele ja lesbidele kes sooviksid oma abielu registreerida ka Eestis?

New York’is ja veel mitmes riigis ja osariigis on võimalus kõigil oma abielu registreerida! Kahjuks ei ole see Eestis muidugi seaduslik ja palju räägitud võrdõigused veel kaugel sellest.

Kas teil on plaanis lapsendada ka laps?
Pisipere soov on kindlasti! Nii aasta või kahe pärast on kindlasti plaan emaks saada. Tänapaeval on erinevaid võimalusi. Johannal juba on 19 aastane poeg, seega oleksin mina tulevase beebi bioloogiline ema. Lapsendamine ei oleks esimene valik, kuid samas ei välista.
 
Südamelt ära?

Mul on südames rahu, et andsin intervjuu oma abielu kohta. Olin arvestanud inimeste erinevate reaktsioonidega. Kogu vastukajast 80% on olnud negatiivne kahjuks. 30% lausa vaenulik. Ma ei tea kus inimestel see viha tuleb ja MIKS nad sellist viha tunnevad. Homoseksuaalsus ei ole mingi kauge maa haigus või väärareng nagu paljud väidavad. Igapäevaselt inimeste keskel, kas siis kodus, tööl, koolis, poes, bussis… jne on gay/lesbid kes on teie sõbrad, pojad, tütred, õed vennad, klassikaaslased…. kes peidavad ennast, sest kuulevad kuidas te reageerite erinevusele.

Ma ei üritanud oma artikliga midagi propageerida, ega kellegi seksuaalseid eelistusi muuta. Mina tulen heteroseksuaalsest perekonnast. Mõlemad minu vanemad on heterod. Minu õde ja vend on samuti heterod. Keegi ei ahistanud ega väärkohelnud mind lapsena. Ma ei saanud kuskilt pisikut ega ei muutunud gay’ks üleöö. Olen täiskasvanud inimene kes armastab teist täiskasvanud inimest ja ei arva, et minu seksualne eelistus muudab mind vähem täisväärtuslikuks! Kui ajakirja kaanel on uus kuum paar jagamas Eesti rahvaga oma õnnelikku lugu, siis on see seltskonnakirjandus. Kui aga see elukaaslane juhtub olema samast soost, on see hoopis homopropaganda, enda homoseksuaalsuse presenteerimine, teiste inimeste häirimine. Ma ei usu, et sellest mitte rääkimine ja pea liiva alla peitmine on õige. Kui kedagi häirib minu õnn on see tema probleem.
 
Tulevikuplaanid?

Olen õppinud elama olevikus ja mitte enam nii väga planeerima tulevikku. Olen leidnud oma elu armastuse, kellega nautida iga päeva, kellega koos pere luua ja vanaks jääda.

Huvialad?

Mulle meeldib tegeleda fotograafiaga. See on minu peamine hobi.

Samuti meeldib mulle uusi ja erinevaid toite valmistada. Olen väga tervislike eluviisidega ja katsun valmistada rohke puu- ja juurvilja sisaldusega toite.
 
Raamatud on minu elus väga tähtsal kohal.
 
Reisimine ja uute põnevate kohtade avastamine, olgu see siis kas kodu lähedal vüi teiselpool maakera.

Õhtul, kui oled pikast päevast väsinud, meeldib mulle filme vaadata. Oscari gaala lähenedes meeldib mulle kõik akadeemia poolt mainitud filmid ära vaadata.
 
Kas te olete õnnelik?
Olen oma elus väga ilusas kohas. Olen ääretult õnnelik ja rahul oma eluga täna. Nagu öeldaks; “igaüks on oma saatuse sepp”. Arvan et see peab paika. Aastatega olen aga avastanud, et iga asi juhtub just omal ajal ja midagi tagant sundida ei saa! Võid punnitada palju tahad, aga kui õige aeg ei ole käes, siis ei juhtu midagi. Tuleb olla rahul ja tänulik selle eest mis täna on, selleks et homme oleks parem. Positiivne mõtlemine ja uskumine iseendasse on väga tähtis. Mõelda ja teha head, siis tuleb ka hea sulle tagsi!
 
Kes te tähtkujult olete ja kas te horoskoopidesse usute?

Olen Kaksiku tähtkujus sündinud ja hiina kalendri järgi koera aastal. Mõlemal juhul tunnen ennast ära. Kaksik teeb alati mitut asja korraga ja suhtleb meeleldi erinevate inimestega. Koer on aga väga ustav ja lojaal
ne kaaslane. Hommikusest lehest horoskoopi ei loe. Teen omad valikud ja otsused ise. Usun teatud määral horoskoopidesse. Paljud minu lähedased sõbrad on just samast tähemargist. Inimeste kokkusobivuse kohapealt usun kindlasti horoskoopidesse.

Mida te arvate selgeltnägijatest ja ravitsejatest ning ehk on teil antud küsimuse juures mõni põnev lugu rääkida?

Ei ole käinud selgeltnägijate ega imeravitsejate juures. Tean, et mõned tuttavad käivad teinekord nõu küsimas nii ühe kui teise asja või otsuse koha pealt. Isiklikult arutan eneses, pere või lähedaste inimestega oma probleeme või muresid. Tuleviku kohapealt üritan täna head teha, et homne ilus tuleks! Tuleb see mis tulema peab. Võtan alati kahel käel vastu seda, mida elu pakub. Siiski meenub mulle lapsepõlvest kus vanaema tõi imeravitseja juurest langenud komeedi tüki ja käskis mul seda lõual asetseva suure ja punase sünnimargi peal hoida. Uskumatu aga paari kuu möödudes ei olnud lõual enam midagi! Samasugune suur punane sünnimark oli minu õel Maili Nõmm’el kõhu peal ja ka tema sünnimark kadus kui tina tuhka.

Kas te lugeda armastate ning milline raamat ja kes kirjanikest kuulub teie lemmikute hulka?

Mulle meeldib väga raamatuid lugeda. Enese arendamine läbi raamatute on mind palju aidanud. Võin eraldi välja tuua sellisd nime nagu Eckhart Tolle. Tema raamatud nagu “The Power Of Now” ja “A New Earth”. Samas žanris kirjanik kelle loomingul on olnud oluline mõju minu elus on Carolyn Myss ja tema raamatud: “Anatomy of the Spirit ” ja “Invisible Acts Of Power”.
 
Millist muusikat te kuulata armastate ning kes on teie lemmikud?

Kuulan seinast seina muusikat. Kõik oleneb parasjagu mis tuju on. Trenni tegemiseks kasutan väga kiiret ja energilist muusikat. Vannis vedeledes kuulan klassikalist muusikat. Üldjuhul meeldivad mulle ilusa lüürikaga armastuslood. Suurnimed nagu Celine Dion, Whitney Houston, Sarah Mclachlan ja Shania Twain. Kaks väga erinevat artisti nagu Lady Gaga ja Lara Fabian on aga minu vaieldamatud lemmikud! Nad on rohkem kui lauljad. Nad on kunstnikud. Võin öelda, et olen nende fänn.