Helen Sürje on suutnud taas ühendada varjases nooruses alustatud modellikarjääri ja teletöö. Sel hooajal võib Helenit näha ekraanil kahes suhteliselt üllatavas rollis – Säästumarketi reklaaminäo ja lotosaate juhina.

Öeldakse, et lotomängijad pole väga ratsionaalsed ja kokkuhoidlikud, samas kui Säästumarket püüab  juba oma nimega rõhuda just säästlikule eluviisile. Kuidas Helen neid kaht pealtnäha vastandlikku ellusuhtumist ühendab? Omapärasel viisil, lisades kahele tulutoovale kolmanda, nähtamatu, kuid samas tema jaoks kõige olulisema tegevuse. Heategevuse.

“Iga inimese kohustus on aidata endast nõrgemaid ja toetada heategevust, olenemata sellest, kas ollakse kuulus või mitte,” on Heleni veendumus. Vabatahtlikuna töötamine pole ammuilma enam karistus mõne patu või kuritoe eest, vaid pigem au ja uhkuse asi, usub Sürje. Helen töötab vabatahtlikuna Uuskasutuskeskuse heaks. Lisaks on ta elav tõestus sellest, et stiilselt ja omanäoliselt riietumiseks pole alati tarvis hirmkallites poodides viiesajaseid tuulutada, alles hiljuti tunnistas ta üles, et on vahel käinud ka secondhand-kaupustes ja sealt nii mõnegi aarde leidnud. Seega odavuse ja soodsuse suhe näib tal olevat paigas. Soodne on osta hea asi madala hinnaga, mitte kehv asi selle kvaliteeti vääriva hinnaga.

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Naised