ERRi hommikuprogrammis Terevisioon ärataja ametit pidav Katrin Viirpalu räägib ajakirjale Diivan, milline on tema ideaalkodu.

“Ideaalses kodus on aknad, kust välja vaadata ja used, mis enamiku ajast lahti on. Kindlasti ka põrand, lagi ja seinad, et kodu laiali ei vajuks. Loomulikult peavad ideaalses kodus ringi sebima ka head ja armsad inimesed,” räägib Katrin Viirpalu ning lisab, et kõige olulisem ese tema kodus on tema voodi.

Kodust kodu teevad Katrini jaoks päris lihtsad asjad “Inimesed, raamatud, lilled, voodi ja kraanikauss, mille sünniaasta on 1911”. Inspiratsiooni kodu kujundamiseks leiab naine aga kõikjalt: “Inspiratsiooni saamiseks piisab uudishimust ja lahtiste silmadega ringi vaatamisest. Näiteks leidsin ma kööki ja vannituppa kivid Tartus asuvast Londoni hotellist. Ei kulunud nädalatki, kui olin teada saanud hotelli sisekujundaja nime ja sealt edasi olin päevaga kivimüüja salongis.”

Kui Katrin peaks välismaale kolima siis ta ei tahaks kodust midagi kaasa võtta. “Mulle meeldiks minna kaks kätt taskus, on lihtsam. Iial ei tea ju, kuhu välja jõuad ja mida seal tarvis läheb,” räägib Katrin.