Kristel Larven on 17aastane Paide tüdruk kelle sureks hobiks on joonistamine, samuti armastab tüdruk fotograafiaga tegeleda. Sellel aastal võitis ta ka auhinna “Järvamaa Parim Noor Kunstnik 2012”. “Peamised hobid on joonistamine/maalimine ning fotograafia. Nendega tegelen igapäevaselt,” räägib Kristel Gossip.ee’le.

Palun rääkige natuke endast: millega tegelete, kus koolis-tööl-huviringides käite?

Käin Paide Ühisgümnaasiumis 11.klassis. Üheski huviringis hetkel ei käi, kuna ei jätku aega. Raha teenin portreede joonistamisega, mis võtab küllaltki palju minu vabast ajast enda alla.

Mis on teie hobid?
Peamised hobid on joonistamine/maalimine ning fotograafia. Nendega tegelen igapäevaselt. Lisaks olen tegelenud fototöötlusega, kuid viimastel aastatel on see tahaplaanile jäänud. Veidike vähem tegelen käsitöö ja õmblemisega. Kui tuju ja tahtmine tuleb, siis meisterdan või õmblen endale midagi.

Millal avastasite enda jaoks joonistamise/maalimise — kunsti üldse? Kellelt või kust pisiku saite?

Mingil määral olen kunstiga tegelenud kogu elu, kuid tõsisemalt hakkasin sellega tegelema umbes 4 aastat tagasi.  Olin siis umbes 14 aastane.  Just siis avastasin enda jaoks hariliku pliiatsi ning hakkasin tegelema portreede joonistamisega. Arvan, et joonistamiseni viis mind inernetilehekülg deviantart.com. Seal on nii palju suurepäraseid kunstiteoseid erinevatelt inimestelt. Tahtsin samuti nii kõrgele tasemele jõuda, ning hakkasin aina rohkem harjutama.

Millised on teie lemmikstiilid (pliiats, akvarell, …)?

Lemmikstiiliks võib ilmselt nimetada segatehnikat. Meeldib kombineerida omavahel hariliku, akvarelle, akrüüle ning lisaks erinevaid värvilisi pabereid. Tihti kleebin piltidele ka näitkes litreid, fooliumit jms.

Ajapikku on kindlasti tekkinud ka lemmiktooted… milliseid töövahendeid oskaksite ka teistele soovitada?

Lemmik on harilik pliiats. Ilma selleta on raske mõnda kunstiteost luua.

Milline saavutus on teile siiani kõige suuremat rõõmu pakkunud?
Kuna ei ole ise eriti konkursitest osa võtnud, ei ole ka midagi märkimisväärset saavutanud. Arvan, et kõige rohkem rõõmu pakkus võit võistlusel Järvamaa Parim Noor Kunstnik 2012.

Mainisite, et armastate tegeleda ka fotograafiaga. Kust ja/või kellelt saite fotograafiapisiku?
Hakkasin internetist vaatama huvitavaid fotosid erinevatelt fofgraafidelt ning tuli tahmine ka ise midagi luua. Inspiratsiooni sain taaskord deviantart-ist.

Rääkige palun natuke oma riietumisstiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?

Arvan, et mu riietumisstiil on üsna naiselik. Lemmik riideese on kindlasti sukapüksid. Olen alati vaimustuses erinevate mustrite ja värvidega sukapükstest. Lisaks meeldib kanda erinevaid kleite ja seelikuid, kuid kõik peavad olema kindlasti lühemad kui põlvedeni. Isnpirartsiooni otseselt ei saa kusagilt, kuid vahelpeal jääb internetis ringi vaadates küll mõni huvitava stiiliga inimene silma.

Milline on teie meelest suurim moeaps?

Hetkel on kõige rohkem näha seda, kui läbipaistvaid retuuse katakse liiga lühikeste pluusidega.

On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?
Ilma käekellata ei lähe kunagi toast välja.

Mida arvate Eesti moest ja moekonkursitest?
Mulle meeldib, et Eestis on nii palju noori disainereid ja moehuvilisi, ning neil on võimalus enda loomingut esitleda. Moe P.A.R.K on kindlasti üks tänuväärne üritus, mida olen mitmeid kordi külastanud. Igal aastal olen seal näinud mitmeid silmapaistvaid kollektsioone just noortelt moeloojatelt. 

Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…
Olen üsna kindel, et sellist rõivaeset ei ole. Kunagi olin kindel, et ei pane mitte kunagi jalga altkitsenevaid teksapükse, nüüd ainult selliseid kannangi.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…
Mustad kontsakingad, kindlasti mõni kleit või seelik, teksapüksid, väike käekott (kuhu telefon, rahakott jms täpselt ära mahuks), mugavad dressipüksid.

Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?
Värvid on hakanud mulle aina rohkem meeldima. Ei oska nimetada lemmikvärvi, kuid hetkel meeldivad väga pastellsed ning neoonsed toonid.

Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?
Olen kindel, et tahan tulevikus tegeleda kunstiga, kuid millega täpsemalt ei ole üldse kindel. Seega ei oska üldse vastata, kuna ei ole õrna aimugi, mida peale gümnaasiumi lõpetamiset edasi teen.

Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?
Praegust blogi ( http://klarven.blogspot.com ) olen pidanud umbes poolteist aastat.  Kõige vahvam on kindlasti positiivse vastukaja saamine. Kindlasti on oluline ka see, et saan blogi ning postitused kujundada täpselt selliseks nagu mulle meeldib, ilma et peaks kelleltki nõu küsima.

Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?
1. http://www.deviantart.com
2. http://cicucoco.blogspot.com
3. http://www.annaelisabeth.net
4. http://kadisdiary.blogspot.com
5. http://kertiii.blogspot.com


Kristel Larven (Pildid: klarven.blogspot.com)

Vaadake artikli all asetsevast galeriist ka näiteid Kristel Larveni vahvatest töödest!

[ot-gallery url=”gallery/j%c3%a4rvamaa-parim-noor-kunstnik-2012-kristel-larven-gossip-eele-tahan-ka-tulevikus-kunstiga-tegeleda”]