Neljapäeval, 10. septembril avas Martin Saar oma näituse restoranis Vertigo. “Bubbles” on pärit tema 2007. aastal valminud neljaseerialisest kollektsioonist, millest on nüüd kodumaal vaatamiseks välja pandud 21 pilti.

Vertigo avas uksed 19.00, külalisi võttis vastu Hollywoodilik pikk punane vaip ja suur hunnik õhupalle. Inese eks-boyfriendina tuntud Martin Saar saabus tunnike hiljem, saatjaks neli kaunist tütarlast. Martinile olid õnne soovima kogunenud lähedased sõbrad-tuttavad kui ka Eesti seltsielu eliit. Lisaks Evely Ventslile, Kaia Triisale, Andres Peetsile, Laura Kõrgemäele, Heti Tulvele, Evelyn Mikomägile ja paljudele teistele tuntud nägudele saabus fotonäituse avamisele ka särav ja lõbusas tujus poliitik Evelyn Sepp.

Kauni seeria “Bubbles” taga peitub tegelikult irooniline ja veidi sarkastiline sõnum, nii on Martin ise oma töid nimetanud näiteks “Majandusmulliks”, “Rahamulliks”, “Unelmate mulliks”, jne. Kunstnikul, kes resideerub juba kuuendat aastat New Yorgis, kulus mullikollektsiooni valmistamiseks kolm aastat. New Yorgi eliitajakiri Avenue pidas märkimisväärseks paigutada Martin Saar ja “Bubbles” selle aasta juunikuus lausa esikaanele. Martin Saar on perioodil 2002-2009 teinud 7 isikunäitust ja kaasa löönud 22 kaasnäitusel.

Antud näitusega saab avalöögi Vertigo uus ja hetkel veel tundmatu külg –  Vertigo kui moodne galerii. Restorani juhi Imre Kose sõnul on avatav kunstiprojekt ilmekas näide loovuse piiramatusest ja uutlaadi elamuste pakkumise võimalustest. Lisaks võtab antud näitusest osa ka kaubamärgi “rita rii” looja Rael Medvedeva, kes lanseerib samaaegselt Vertigo diivanitel ka dekoratiivpatjade seeriat “Bubbles – rita rii by martin saar”. “rita rii” missiooniks on uudse lähenemisega olla ühendussillaks sisekujunduse ja kunsti vahel.

Kogu näitus jääb avatuks 10.09-10.11.09

Loe kindlasti ka Gossip.ee eksklusiivintervjuud Martin Saarega SIIT

[ot-gallery url=”gallery/martin-saare-n%c3%a4ituse-bubbles-pidulik-avamine-vertigos”]