Teisipäeval, 15. septembril kell 12 avab linnapea Edgar Savisaar Lääne-Tallinna Keskhaigla Perekeskuse, millest saab turvaline treeningukeskkond lapseootel ja väikelastega peredele.

“Ma olen väga rõõmus, et selline kaasaegne keskus on valmis saanud ja et noored emmed-issid koos oma titadega saavad väga hea võimaluse koos pereks kasvamiseks,” selgitas LTKH Perekeskuse juhataja Meelike Reimer.

“LTKH Naistekliinik on olnud juba aastakümneid üks juhtivamaid keskusi Eestis, seega on täiesti loomulik, et selline kaasaegne mõte on teostunud just Sõle tänaval,” lisas LTKH juhatuse esimees Boris Kirt.

Avatav keskus, mille rajamiseks eraldas Tallinna linnavalitsus 3,7 miljonit krooni, teeb peredele kättesaadavaks kõik vajalikud teenused alates lapseootusele jäämisest kuni lapse sünni ja esimeste eluaastateni.

Perekeskuses on spetsiaalne osoonibassein, mis võimaldab erinevaid vesiprotseduure rasedatele ja titadele, sh rasedate vesivõimlemine, veealune massaaž, imikute ujuma õpetamine vannis, ujutamine basseinis jm.

Jätkuvad juba endisest Perekoolist tuttavad isade kool, rasedate võimlemistunnid ja joogakursus, mitmekülgsed loengud raseduse, sünnituse, lapse hoolduse jm teemal. Tegevused toimuvad eesti- ja venekeelsetes rühmades ja on mõeldud nii LTKH Naistekliinikus arvel olevatele rasedatele ja nende lähedastele kui teistele huvilistele.

LTKH Naistekliiniku Perekoolis saab praegu igal nädalal loengutest ja nõustamisest tuge kuni 150 tulevast lapsevanemat, liikumisrühmades osaleb 100 lapseootel naist ning beebidega võimlemisgruppe külastab nädalas kuni 180 lapsevanemat – aastas kokku on külastusi ca 12 000, näiteks aastal 2004 oli see
arv 3000.

Ka sotsiaalse riskigrupi rasedad saavad spetsiaalset abi sünnitamiseks ettevalmistamisel. Neid nõustatakse rasedusega seotud küsimustes, samuti antakse abi ja tuge pärast sünnitust, et tagada toimetulek vastse emana. Tegevus toimub koostöös sotsiaalhoolekandeosakondade ja LTKH Nakkuskeskusega.