Mattis Meekler on noor stiilne ja hakkaja Tallinna poiss, kes lõi kolme aasta eest moekonkursi Moedepoo. Moehuviline noormees soovib oma tuleviku moele pühendada. “Olen arvamusel, et see, mida me armastame juba lapsena, see ongi see, mida me tahame teha ja teemegi ka tulevikus,” räägib Mattis Gossip.ee’le.

Palun rääkige natuke endast: millega tegelete, kus koolis-huviringides käite?
Nimeks on mul siis Mattis, hetkel olen Tallinna Pelgulinna Gümnaasiumi õpilaste nimekirjas. Seda, kuhu tulevik edasi viib järgnevatel aastatel, sellele ei oska kahjuks hetkel veel kommentaare anda. Huviringide kohta võin öelda niipalju, et mul tõesti ei ole lihtsalt nende jaoks aega, kuna igapäevaselt on tegevust niivõrd palju, et huviringid, peavad hetkel kahjuks tahaplaanile jääma.

Mis on teie hobid?
Minu hobid on kõik see, mis toimub moemaailmas. Mulle meeldib fotograafia, modellindus, stilistika ja loomulikult ise moe loomine. Üritan neid nelja valdkonda omavahel põimida ja sellest maksimaalselt rõõmu tunda.

Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?

Minu stiil on täiesti vaba, kuna ma ei ole omale kindlat stiili veel leidnud, sest mulle meeldib erinevaid asju kokku panna. Näiteks: ühel päeval meeldib mulle kanda lohvakat number suuremat kampsunit, kuid teisel päeval meeldib mulle käija triiksärgi ja lipsuga. Minu vaieldamatud lemmikud on kõiksugused mantlid, need on asjad, mida mul riidekapis on põhimõtteliselt igaks päevaks erinev mantel. Inspiratsioon tuleb siiski peamiselt igasugustest blogidest ja pöörastest mõtetest, mis mul peas on, ning loodan kindlasti need kunagi ka teostada.

Milline on teie meelest suurim moeaps?

Suurim moeaps minumeelest võibolla see, kui naised kannavad sokke ja kontskingi ja meeste puhul vaieldamatult see, kui kantakse valgeid sokke ja musti lakk-kingi, sandaalide kohta ei hakka ma parem üldse midagi ütlema.

On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?

Mul on suures koguses igasuguseid käepaelu jne. Mulle meeldib vahest lihtsalt käe ümber panna hulganisti nahkpaelu vms… Kindlasti ei puudu kogumikust erinevad käekellad. Usun, et leiduvad ka mõned kaelaketid, mida kannan küll väga harva, aga on juhuseid ette tulnud. Kuid vaieldamatud lemmikud kevad-suvi-sügis hooajal on päikseprillid, milleta ei saa!

Mida arvate Eesti moest ja moekonkursitest?

Eesti mood ja moekonkursid arenevad iga aastaga aina tugevamakas. Niipalju, kui ma olen ise viimase kolme aasta jooksul regulaarselt Eesti moe ja moekonkursitega kontaktis olnud, siis tase on väga kõrge. Eriti kõrge tase on moekonkursitel noorema vanuserühma moeloojatel, kellel on tõesti super ideed.

Rääkige palun enda loodud moekonkursist — kust saite idee ja inspiratsiooni? Mis on selle korraldamise juures kõige meeldivam ning millega tegeleda ei tahaks?
Moedepoo idee tuli mulle aastal 2010 peale osalemist ühel koolinoorte moeshow’l. Peale seda üritust tekkis minus väike tahtmine ka hakata korraldama mingit üritust, sest kogu see meeleolu ja need tunded, mis moeloojat ürituse päeval valdavad, need on kirjeldamatud. Ma tahan pakkuda seda tunnet kõigile noortele. Seetõttu tuligi siis selline väike plaan korraldada moeshow Moedepoo, mis tänavu toimus juba kolmandat korda ja iga aastaga kasvab üritus aina suuremaks ja edukamaks. Loodan üritusele pikka tulevikku.

Kui rääkida korraldamise meeldivast ja ebamugavast, siis eks igal asjal ole omad head ja halvad küljed. Minu eelis on lihtsalt see, et peakorraldajana võin ma ebamugavad tööd suunata teistele korraldajatele, kuid üldjuhul ma ennast tähtsamaks ei pea ja olen siiski kõigi korraldajatega samal tasemel.

Milline saavutus on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?

Saavutused, mis mulle on enim rõõmu pakkunud? See aasta on olnud minu jaoks lihtsalt super aasta. Esmakordselt avanes mul võimalus osaleda Kiili moeshowl, kus sain ka II koha, ning samuti pääsesin MoeP.A.R.K 2012 finaali, ning olen uue kollektsiooniga pälvinud ka eripreemia. Ka Moedepoo oli sellel aastal väga menukas. Kõik head asjad lihtsalt on sellel aastal minu juurde korraga tulnud ja mul on selle üle väga hea meel.

Kust ja/või kellelt saite moepisiku?
Mul on juba väikesest saadik moepisik küljes, juba algkoolis õppides saavutasin ma moeshowdel häid tulemusi, ning ühtsasi pälvisin ka kooli kõige stiilsema poisi tiitli. Ma usun, et sellest kõigest hakkaski minu tulevik välja kujunema. Olen arvamusel, et see, mida me armastame juba lapsena, see ongi see, mida me tahame teha ja teemegi ka tulevikus.

Palun nimetage 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…

5 rõivaeset, mida ma kunagi ei kannaks, see on päris raske küsimus, sest ma ei julge kunagi millegile ei öelda. Alles mõni aeg tagasi ma väitsin, et ma ei kanna kunagi velvet pükse, aga ikkagi tuli ka see kogemus juurde. Samuti on sellele raske vastata, sest see mida ma praegu ei kannaks, on kõik see, mis kunagi on juba moes olnud ja mis tuleb lähiaastatel kindlasti ka moodi tagasi. Tegelikult, kui riideesemetest kõrvale kalduda ja aksessuaaridele mõelda, siis seljakott on asi, mida ma ei ole kunagi tahtnud kanda ja seda ma ei tee ka.

Palun nimetage 5 rõivaeset, mis peaks igal moekal meesterahval kapis olema…
5 rõivaeset, mis peavad igal moekal meesterahval riidekapis olema: must lips, triiksärk, mantel/pintsak, kingad ja mõni kott, kuhu on hea omad asjad sisse visata ja välja minna.

Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?
Värvid on minu elus üsna tähtsal kohal, kunagi riietusin ma väga palju tumedatesse toonidesse, kuid viimaste aastatega olen hakanud rohkem värve kandama. Lemmikvärv on jäädavalt must, või siis helesinine, mõlemad on toonid, mida kannan hea meelega.

Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?

10 aasta pärast näen ma ennast kas Eestis, või siis välismaal töötades. Loodetavasti viivad teed siiski mõneks ajaks välismaale. Ning ma arvan, et siinkohal ei pea ma mainima, et valdkonnaks, kus ma sooviksin töötada oleks mood.

Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?
Oma blogi olen ma pidanud üle kahe aasta, kuid kahjuks asjaolude tõttu pidin ma oma blogi aadressi vahetama, ning nüüd on mul alates sellest kuust uus blogi. Kõik vanad sissekanded on uude blogisse üle viidud ja info õnneks kaduma ei ole läinud. Uue blogi aadress on mattttis.blogspot.com. Mis mulle blogimise juures kõige enam meeldib on see, et blogis sa saad ennast väljendada ja olla see, kes sa tegelikud oled ja panna enda mõtted ja ideed kirja just nii nagu sina neid näed.

Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt (nädalaselt) külastate?
1. http://www.cicucoco.blogspot.com/
2. http://meiginurk.blogspot.com/
3. http://www.malefashionblog.com/
4. http://www.evertpoom.co.cc/
5. http://www.tallinnlooks.com/
 

 

Galerii: mattttis.blogspot.com