Riigikogu väliskomisjoni liikmed sõidavad täna töövisiidile Ameerika Ühendriikidesse ning kohtuvad San Franciscos ka eestlasest riskikapitalisti Steve Jürvetsoniga. Väliskomisjoni esimehel Marko Mihkelsonil ning liikmetel Sven Mikseril, Imre Sooäärel ja Vladimir Velmanil on San Franciscos ja Washingtonis kavas kohtumised ettevõtjate, teadlaste, ekspertide ning poliitikutega.

Sel nädalal viibitakse San Franciscos, kus külastatakse Silicon Valleys asuvaid ettevõtteid ning Stanfordi ülikooli. Muuhulgas käiakse suurettevõttes Symantec, vesteldakse riskikapitalisti Steve Jürvetsoniga, esinetakse Stanfordi ülikoolis korraldataval seminaril Eesti ja USA suhetest ning saadakse kokku kohaliku Eesti seltsiga.

Järgmisel nädalal kohtutakse Washingtonis Valge Maja, välisministeeriumi ning kaitseministeeriumi esindajatega. Kongressis võtab eestlased vastu esindajatekoja väliskomisjoni esimees Ileana Ros-Lehtinen, lisaks toimub veel terve rida kohtumisi senati ja esindajatekoja liikmete Joseph Liebermani, Mike Turneri, Dan Burtani ja teistega.