Kommunikatsiooniekspert Janek Mäggi (38) kirjutab, et ilus inimene ei ole pelgalt väliselt ilus inimene, vaid soe ja südamlik inimene. Ilu peitub tema sõnul harmoonias vanuse, välimuse ja mõistuse vahel, vahendab Naine24.

Kui mõtlen naistele, kes minu elu kõige enam mõjutanud on, siis esimesena meenub minu vanaema Elfriide (1914-2003), kellega koos veetsin suurema osa oma lapsepõlve vabast ajast tema kodutalus Läänemaal. Kui mina sündisin, oli ta 59-aastane, ja kui ta suri, oli ta 88. Nooruspõlve piltidel oli ta väga kaunis, aga ta oli kaunis ka siis, kui tema maine tee lõppes.
 
Ilus inimene on alati ilus, sest ilu sisu on soojus ja südamlikkus, mis muudavad ka välimuse veetlevaks. Meie sügav sõprus kestis vaatamata ligi 60-aastasele vanusevahele mitukümmend aastat.
 
Naisteajakirjade ilujutt on keskendunud võõbatud koorele, mitte veetlusele. Tegelikult on arusaadav, et noored inimesed peavad välimuse veatust tähtsaks.
 
Eluetapp, mil otsime endale kaaslast, on aga väga lühike. Mõned aastad. Ning kaaslase leidmisel on konkurents suur. Tuleb olla teistest kirkam. Enamik meist kipub tahtma ka abikaasaks kindlate parameetrite järgi inimest. Nagu kinnisvaraski: kesklinnas, mere ääres, metsa sees, rahus ja vaikuses.