“Irja pistis mulle pihku artikli pealkirjaga “Naised parem leppigu sellega, et mehed on truudusetuteks loodud!” ja ütles, et teda väga huvitab, mida mina sellest arvan. Ma püüan sel teemal veidi mõtiskleda,” kirjutab Inno Tähismaa oma Toptop blogis.

“Kõigepealt peab märkima, et eks ma olin ise ka pikka aega seda usku, et mehed on truudusetud ja selle vastu ei saa. Minu abielus olevate sõprade ja tuttavate hulgas on olnud ka valdav enamus selliseid mehi, kes on küll oma naistele üldjoontes truud, aga aeg-ajalt ikka tuleb ühte koma teist kõrvalt ette. Juhuse vastu ju ei saa. Öeldakse ju isegi, et truudus on juhuse puudus, tuleb see juhus siis ära kasutada!”

“Eks naised ole muidugi laias laastus samasugused. Kuigi truudust kiidetakse ette ja taha, on tegelik elu ikka selline, et naiste hulgas on truudusetust samapalju kui meeste hulgas. Naised on ainult usinamad oma seiklusi varjama, meeste kõrvalehüpped tulevad enamasti kõik välja ja mehed tunnistavad ausalt üles ka. Minu enda kogemus näitab, et naised on isegi lõdvema püksikummiga kui mehed, seejuures ei oma mingit tähtsust haridus ega ühiskondlik positsioon.”

“Uskusin varem ja usun praeguseni, et tugev perekond on vundament, millele on võimalik mida iganes üles ehitada. Tugev perekond saab aga põhineda tugeval lähisuhtel, mis aga omakorda eeldab truudust. Truudus omakorda näitab austust ja lugupidamist oma partneri suhtes. Selline austus ja lugupidamine peaks olema elementaarne, ent on kahjuks tänapäeva maailmas üha haruldasem. Kohati tundub, et tehnoloogia areng on muutnud suhted üha pinnapealsemateks, kuna hakkama saab ka muudmoodi. Pole siis ime, et juba teadlased tulevad välja tõdemusega, et mehed on truudusetuks loodud.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Toptop.ee blogist

Loe ka:
Inno ja Irja Tähismaa tegid endisest TopTop kõmuportaalist titeblogi