“Kui ma riigihaiglas rasedusaegsel jälgmisel olin, siis küsis mu naistearst minult, kas ma ikka vitamiine söön ja soovitas Elevit’i, kus pidid kõik rasedatele vajalikud ained sees olema. Ka mu sõbranna rääkis mulle, et pean kindlasti võtma foolhappetablette. Seletasin siis neile mõlemale, et mulle ei meeldi farmaatsiatööstuse lõa otsas kõlkuda ja ma eelistan saada oma vitamiinid kätte toidust,” kirjutab Irja Tähismaa oma toptop beebi-blogis.

“Igasugused vitamiinid on paratamatult keemia ja keemial võivad olla ettearvamatud kõrvalmõjud. Lisaks sellele sisaldavad paljud neist allergiat tekitavaid komponente, nagu näiteks gluteeni või laktoosi. Ka ravimite puhul tuleb alati tähele panna, et nad ei pruugi sobida inimestele, kel on gluteeni- ja laktoositalumatus.”

“Minule näiteks ei sobi ükski rauatablett, sest nad kõik sisaldavad gluteeni. Kuna mul oli raseduse lõpukuudel päris hull aneemia – tekkisid tasakaaluhäired ja kippusin trepist üles ronides hingeldama – siis määras arst mulle rauatabletid. Need aga sisaldasid, nagu ma pärast õpetuse pealt lugesin, gluteeni ja mul tuli end pärast seda nädal aega kratsida. Asendasin need siis kähku soomlaste Ferromax‘iga, mis on nii gluteeni- kui laktoosivaba. Soovitan seda teilegi, kui teil sama probleem on, sest see meeldiva maistega toonik mulle mingeid vaevusi ei põhjustanud.”