“Minu loomingus on läbivaks teemaks loodus. Saan väga suurt inspiratsiooni valgustest, siluettidest ja vaadetest, mida pakub loodus. Seoses sellega otsustasin nüüd tagasi Eestisse jõudes kolida ka linnast ära, metsade keskele. Nii saan igal hetkel inspiratsiooninälga kustutada,” eelistab Mari elu maal linnale, kirjutab Buduaar.

“Olen alati kogenud suurt äratundmisrõõmu, kui tegemist on kunsti ja loominguga. Juba siis, kui olin alles väike laps, näitas ema mulle ette, kuidas saab värviraamatuid lisaks värvimisele ka toonida. Seega võib vist öelda, et kunstipisik sai istutatud juba lapsepõlves,” räägib Mari, et kunst ja maalimine on talle alati südamelähedased olnud.

“Maalima hakkasin siis, kui kohtusin kunstnik Tiiu Piiburiga. Tema käe all omandasin esimesed maalimise põhitõed, sealt edasi olen end täiendanud igal võimalusel. Poolteist aastat reisimist mööda maailma avardas silmaringi lisaks kõigele muule ka  kunsti vallas, nimelt võtsin eri maades olles kunstnike juures eratunde. Peab mainima, et tõesti väga huvitav ning inspireeriv oli erinevaid stiile ja õpetusi järgida,” on Mari end kunstivallas täiendanud lausa mitmes erinevas riigis üle kogu maailma.