OHMYGOSSIP — Jean-Paul Guerlain mõisteti süüdi rassistlike väljendite kasutamises Prantsuse telesaates. 75aastasele parfümeerile mõisteti 8000 dollari suurune trahv. Lisaks peab ta toetama teda hagenud kolme rassismivastast organisatsiooni 5370 dollariga, vahendab Mood.
 
Guerlain kasutas rassistlikke väljendeid, rääkides, kuidas ta lõi legendaarse parfüümi Samsara. „Ühel päeval ütlesin ma talle – ja ma kutsun teda ikka veel Madame’iks – „Mis sind võrgutaks, kui keegi looks sulle parfüümi?“ Ja ta vastas mulle: „Ma armastan jasmiini, roosi ja sandlipuud.“ Ma asusin tööle nagu (rassistlik väljend). Ma ei tea, kas (rassistlik väljend) on kunagi nii kõvasti töötanud.“
 
Guerlain palus oma viga mõistes otsemaid vabandust, kuid rassismivastased organisatsioonid olid juba tagajalgel. LVMH, millele kuuluvad Guerlaini parfüümide litsentsid, vabandas tema eest samuti, öeldes, et vanahärra läks 2002. aastal pensionile ega ole enam kompaniiga seotud.
 
Kohtuprotsessil selgitas Guerlain, et see väljend oli tema noorusajal laialdaselt kasutusel. „Nii räägiti minu ajal, kuid õnneks enam mitte. Ma olen kõike muud kui rassist.“ Selline lugu.