Tuleval nädalal, 14.-18. septembrini toimub Tallinnas noortenädal, mis avab Tallinna Noorsootöö Keskuse noortekeskustes sügishooaja.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul toetab linn igati noortekultuuri ja tervislikke eluviise, millele eelolev noortenädal keskendubki. “Noortenädala eesmärgiks on pakkuda kultuurset, sportlikku ja vaheldusrikast ajaveetmise võimalust noortele,” ütles Jäppinen.

Noortenädala vältel on kõigis Tallinna noortekeskustes võimalik osa võtta nii tegevustest, mis hakkavad sügishooajal toimuma regulaarselt kui ka tegevustest, mis toimuvad spetsiaalselt noortenädala raames. Noortenädal algab esmaspäeval, 14. septembril kell 14 Tammsaare pargis noorte teabepäevaga Novaata 2009 ning lõpeb juba mitmendat aastat toimuva Noorteööga reedel, 18. septembril. Lisaks käsitletakse erinevate tegevuste abil noori puudutavaid teemasid nagu keskkond, tervis ja liikuv eluviis ning kultuur ja loovus. Tallinna kesklinnas toimub noortenädala raames mitmeid erinevaid üritusi. Kinos Coca Cola Plaza on oma Noortenädala programm, piletihind 55 krooni. Lisaks toimub Kopli noortekeskuses samal ajal vanade patareide kogumisvõistlus.

Traditsiooniliselt korraldab Tallinna noorte infokeskus kooliaasta alguses suure noorte teabepäeva Novaata 2009, et nii noortele kui ka teistele noortega kokku puutuvatele inimestele tutvustada uuel õppeaastal pakutavaid vaba aja sisustamise võimalusi.

Analoogselt eelnevate aastatega on ka sel aastal pargiala kujundlikult jaotatud kolmeks: info-, tegevuste- ja lavaalaks. Lisaks on avatud ka Tallinna noorte infokeskus Vabaduse väljakul. Igal täistunnil toimub seminariruumis vaba aja võimalusi tutvustav lühike infotund. Mõnedes Tallinna noortekeskuses – Lasnamäe, Kesklinn, Kristiine, Kopli, Järve, Pääsküla, Männiku ja Haabersti – on 14. septembril lahtiste uste päev, mil noortekeskustega ja seal toimuvaga saavad tutvuda kõik, hoolimata vanusest või Noortekeskuste kaardi olemasolust.

Noortenädala tegevused on peamiselt koondunud Tammsaare parki, kuid hulganisti toimub üritusi ka noortekeskustes üle linna. Teisipäeval, 15. septembril on kandvaks ideeks “Noored ja keskkond”, kolmapäeval, 16. septembril “Noored ja loovus”, neljapäeval, 17. septembril “Noored ja liikumine”.

Täpsema programmi ja info Noortenädalast leiab www.taninfo.ee/noortenadal