1993. aastast eetris olnud legendaarne raadiosaade “Ajalootund” läheb hingusele. Eile käis legendaarne raadiohääl Hillar Palamets – sinine ülikond seljas, lugupidamisest kuulajate ees lips ees, käsitsi kirjutatud konspekt kaasas – ERRi Tartu stuudios ja tegi valmis viimase, 888. saate sarjast “Ajalootund”.

Kauaaegne õpetaja Hillar Palamets tegi Raadio 2 ajalootundidega algust 1993. aasta 1. novembril. Raadiokorüfee mäletab, et oma esimese autorisaate lõpetas ta Eesti raudtee tekkega aastal 1870. Tema viimane saade, järjekorranumbrilt 888., jõuab raadiokuulajateni järgmisel laupäeval, 31. märtsil.

Kõige viimast saadet valmistas vanameister ette just nõnda palju: “18 aastat ja kolm päeva”, ütleb ajaloolane Palamets Õhtulehele. “Seda ei saa täpselt mõõta,” lisab ta. “Enne magamajäämist mõtled veel seda teha või seda teha. Materjali oli tohutult. Mida võtta, keda kiita, keda tänada.”

Otsus saatesarjaga lõpparve teha ei tulnud Palametsal raskelt. “Kunagi tuli lõpetada. Piinlik on teatada, et kuna autor on insuldiga haiglas, siis… Muidugi lehele oleks see uudis olnud,” ütleb ta muiates.