Täna ja homme toimub Tallinnas maailma majanduselus mõjukat rolli omava erialaliidu Rahvusvahelise Arvestusekspertide Föderatsiooni (IFAC) juhatuse koosolek, millel ühe olulisema teemana on muuhulgas arutusel organisatsiooni poolt tehtavad ettepanekud G20 riikide valitsustele majanduskeskkonna tasakaalustamiseks, edaspidiseks stabiilseks arenguks ja majanduskasvuks.

IFAC täisliikme, Eesti Audiitorkogu juhatuse esimehe Toomas Vapperi sõnul on juhtivate tööstusriikide majanduselus olulist rolli omava rahvusvahelise organisatsiooni juhtkonna töökoosoleku toimumine Tallinnas harvaesinev tunnustus ja au kogu Eestile.

„Tallinnas hoiavad maailma tippaudiitorid kätt pulsil nii G20 viimaste arengute osas kui antakse viimast lihvi IFACi enda pikemaajalistele strateegilistele plaanidele ja ka konkreetselt järgmise aasta tegevusi puudutavatele otsustele, mis lähevad kinnitamisele novembris Washingtonis toimuval organisatsiooni üldkogul,” märkis Vapper.

Tallinnasse kogunevad 22 IFACi juhatuse liiget maailma eri kontinentidelt. Eestisse tulevad koos juhatusega ka IFAC-i tegevjuhtkond ning eksperdid ja nõunikud.

Tähtsamaist külalistest võib nimetada IFAC-i presidenti Robert L. Buntingut, asepresident Göran Tidströmi ning Rahvusvahelise Avaliku Huvi Järelevalve Nõukogu (IPIOB) esimeest Stavros Thomadakist.

„Uuest Euroopast on Eesti kõrvale raske leida teist riiki, kus on lühikese ajaga üles ehitatud sedavõrd hästi toimiv ja läbipaistev regulatoorne keskkond nii äriühingutele kui avaliku sektori organisatsioonidele,” põhjendas IFACi president Robert L Bunting Eesti valimist organisatsiooni juhatuse korralise koosoleku toimumiskohaks.