OHMYGOSSIP – Minu rahulikkus pani mind juba muretsema. Ma ei vihastanud ja ei närvitsenud juba ammu millegi pärast! Siis aga jäi mulle silma selline tekst: “TÄHELEPANU! ETTEVAATUST, KES ANNAVAD ÄRA KASSE VÕI KASSIPOEGI. KÜSIGE ID KAARTI! IVIKA TARTUST SÖÖDAB ELUSATE KASSIDEGA OMA BOAMADUSID JA TEENIB MAO POEGADE MÜÜGIGA RAHA.  PANEB KASSI TERRAARIUMISSE KINNI, ET TA PÕGENEDA EI SAAKS JA MADU TA KERGESTI KÄTTE SAAKS. NAINE VÕIB VALETADA OMA NIME VÕI SAATA JÄRGI OMA POJA. KONTROLLIGE, KUHU TEIE KASS VIIAKSE!…” jne…

Ütlen kohe ära, et tean, kuidas see ring käib, et kõik peavad ju midagi sööma … AGA SEE, mis selles tekstis kirjas on, on karm ja ebaõiglane. Ma ei suuda isegi ette kujutada midagi sellist, mis seal tekstis kirjas on. Milleks võtta endale selline koduloom, kelle toitmiseks on vaja nii kaugele asjadega minna? See ei ole isegi enam kodulooma pidamine, vaid töö. Töö millega tapab sadu kasse, et endale mõni kopikas taskusse panna! Kasse, kes oleksid pidanud praegu kellegi soojas kodukeses kurruma!

Mind ajab tõeliselt vihale see tekst. Ma ei ole agresiivne inimene, aga sellisele mölakale annaks küll peksa! Annaks peksa kõikidele sellistele, kes tegelevad millegi sellise mustaga! Või kes piinavad loomi. Mõni lihtsalt kipub arvama, et  ühiskonna moodustavad vaid inimesed ning tähelepanu pööratakse peamiselt nende õigustele ja heaolule. Kuid loomadel on samuti oma õigused, sealhulgas õigus elule ja väärikale elukeskkonnale. Loomad ise oma heaolu eest seista ei saa, nad ei suuda vastu hakata…seega mõni värdjas lihtsalt elab ennast nende peal välja!

Üleüldse liigub internetis ringi pilte ja tekste, kus keegi jälle looma üles poonud ja nahk maha tõmmatud vms. Ma palun teid, kes selliseid asju jagavad: See ei aita kedagi ! See on vaid rõve ja traumeeriv! Ja muide, teile teadmiseks, Facebook ei maksa 1 senti selliste rõveduste jagamise eest, et neid kuidagi aidata! Huvitav, kas ma olen ainuke kes sellist lollust ei kannata ja seda jama ei usu?

Eestis on see lemmiklooma mõiste ikka väga ebamäärane — näiteks on ketikoer, õuekoerad ja õues ( laudas, garaazhis, keldris) hoitavad kassid ka “lemmikloomad”. Kahjuks hoiavad paljud loomi vaid sihtotstarbeliselt — koeri haukuvate valvuritena, kasse näriliste püüdjana ja nagu näha nüüd võetakse neid vaid kellegile toiduks viskamiseks! Minu kui loomaarmastaja pähe see ei mahu! Ja mitte selle pärast, et peas ruumi ei oleks, lihtsalt selle pärast, et sellist asja mu aju lihtsalt ei tolereeri!

Sellised tegelintskid tuleb peatada! Seega pöördun ma teie poole, kes hoolite kiisude ja muude loomade heaolust! Kes teab midagi selliste inimeste mustade tegude kohta, kus loomadega halvasti käitutakse, sellest loomakaitsele teada anda või kasvõi politseisse avaldus teha!  Ei piisa vaid “nöoraamatus” teksti jagamisest! Aidake neid, kes ennast aidata ei saa ja peatage selline ebavääriline käitumine! Isegi kui kohus sellistele südametutele looma piinajatele suurt ei määra, tehke seda.  Ehk satub lugu ajakirjandusse ja saab oma karistuse selle teel kätte! Ma häbistaks selliseid inimesi avalikult, et nad maa-alla vajuks ja siis ehk häbist tagasi tõmbaks!

Loodetavasti saabub peagi kevad ja soojendab nii mõnegi inimese südant! Mina ja minu kolm armast kiisut soovime teile, kes te armastate loomakesi, kaunist päeva ja päikest igasse päeva ! :)

“Riigi suurust ja selle moraalset edasiminekut saab mõõta selle järgi, kuidas seal loomi koheldakse.”
/Mahatma Gandhi/