“Nad peavad teadma, mis sünnib moemaailmas, olema väga lahtised. Meie formaat on kui modellikool. Modellikoolina aga oleme tohutult kontsentreeritud kool. Seda, mida saab meie nii-öelda modellikoolist nende nappide kuudega, saab reaalses maailmas samal alal kolme-nelja aastaga,” räägib Volkmann Maalehele.

“Klassi ilusaimad tüdrukud ei ole modellimaailmas mitte just need kõige edukamad ja eelistatumad,” ütleb Volkmann. “Tavaliselt pole tulevased tippmodellid olnud klassi popimad piigad. Kui tüdruk on 1.80 pikk, siis ta jääb marginaalseks, samas kui teised paisuvad silma rõõmustavalt naiselikuks. Modelliproportsioon on pigem mingisugune suhteliselt konkreetsete proportsioonide skeem, mis on tüdrukule näkku või kehasse kirjutatud. See, mida fotokaamera armastab, ei ole see, mida meie igapäevane silm armastab,” teab Volkmann.

Kõige enam hämmastas Volkmanni modelliks pürgijate erinev suhtumine ümbritsevasse maailma. “Tüdrukud justkui elaksid vaid ühe-kahe internetilehekülje peal, ühe sõrmevajutuse kaugusel informatsioonist. Nad tulid ju saatesse, et saada modelliks. Samas kogu nende teadmine modellindusest on hämmastavalt väike.

 

Loe lisaks:
Eesti tippmodell: Need kaunitarid hakkavad võistlema modellitiitli eest!