ETV ekraanikomm, ilmateadustaja Kristo Elias on vastuoluline noormees. Ühest küljest armastab ta esinemist ja konkursse, teisest küljest on tal eraklik kalduvus end loodusesse peita, kirjutab Cosmopolitan.

Kuidas sai sinust ilmateadustaja?
Nägin üleskutset “Terevisioonis”. Teletöö tundus põnev ja just mulle sobiv. Töötan tegelikult tolliagendina, töö on huvitav, aga mu kirg on esinemine – laulan kooris ja ansamblis KLÜKK.

Kas ilmateate tegemise käigus on ka midagi naljakat juhtunud?
Kord oli mul salvestuse ajal seljas sinise triibuga vest. Minu selja taga on aga bluescreen – sinisele taustale pannakse hiljem arvutiga Eesti kaart. Kui mul on seljas midagi sinist, katab kaart ka riided. Minust oleks näha olnud ainult pea ja käed. Tuli riided ära vahetada.

Kuidas sa lõõgastud?
Vahel tahaks üksi olla, mitte kuskile minna ega midagi teha ja saata päev mööda kodus teki all. Meeldib ka looduses jalutada. Jaanipäeval olin näiteks Lõuna-Eestis metsas, eemal igasugusest jaanitrallist.

Oled maalt pärit, kas sellel on mingid eelised?

Olen hästi rahulik. Mul võib olla kiire, aga ma ei muutu kunagi närviliseks – lasen kiiruse endast mööda. Tundub, et need, kes on eluaeg linnas elanud, on kuidagi närvilisemad ja rabelevad rohkem.

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Cosmopolitan