Soome rokkmuusika lipulaev HIM on viimased kaks aastat pidanud sisuliselt pausi, kus pole olnud esinemisi, intervjuusid, isegi bändi kodukas on maha võetud. Fännid on juba mures, kas see tähendab ehk bändi laialiminekut. Pundi ninamees Ville Valo andis kolmapäeval müügilettidele tulnud rokiajakirjale Kerrang intervjuu, kus selgitas, et peamine põhjus pausiks on trummar Mika Karppineni haigus, mille on arvatavasti põhjustanud liigrohke trummilöömine, vahendab Elu24 Iltalehtit.

“Viimase aasta jooksul on suurim probleem olnud tema haigus. See on talle muidugi piinav, kuid stressitekitav ka kogu bändile. Me ei saa rokkmuusikat teha ilma trummarita,” ütles Ville.

Kõige värskema diagnoosi järgi ei ole trummari haigus nii tõsine, kui varem arvati. Ville loodab, et nad pääsevad juba üsna varsti tegema bändi kaheksandat albumit. Sellega on siiski veel üks probleem: bändil ei ole plaadifirmat. Warneriga lõppes koostöö pärast eelmise plaadi ilmumist kaks aastat tagasi veebruaris.

Viis aastat tagasi oli Ville Valo pilt pea iga muusikaajakirja kaanel, bänd andis staadionikontserte koos Metallicaga. Viimase kahe aasta jooksul pole bänd teinud muusikalises mõttes midagi märkimisväärselt. Kerrangi toimetaja küsimusele, kas fännid peaksid olema mures, vastas Ville: “Ma ei tea, ütle sina mulle.”

Ville loodab, et bänd naaseb tulevikus oma muusikaliste juurte juurde. Laulja sõnul pole rahaline edukus oluline, tähtis on muusika ise ja nauding selle tegemisest.