Üle kahe aasta naabreid ahistanud naine sai lõpuks karistuse, vahendab Iltalehti.

Kõva kolkimine vastu põrandat ööpäev läbi. Karjumine ja akendele tagumine. Lõpuks teade lastekaitsele, et isa peksab naist ja kasutab lapsi seksuaalselt ära. Laste magama panemiseks kasutatakse uimastavaid aineid. Ülakorruse naabri jätkuv ahistamine tegi ühe Soomes, Lahti linnas elava pere elust täieliku põrgu.

Majahaldurile ja politseile esitatud kaebusest polnud abi. Üle 70-aastane naine ei võtnud hoiatusi tõsiselt. Kui politsei helistas, pani ta toru hargile. Naine peksis põrandat hoolimata kellaajast. Perekond ärkas tihti ülakorruse tädi kolistamise peale. Vahel kestis koputamine ja peksimine kogu öö. Tüdrukutest noorim oli mõnikord magamatuse ja hirmu tõttu liiga väsinud, et minna hommikul lasteaeda. Ahistaval naabril oli ka kombeks karjuda ja peksta vastu nende aknaid. Perekond oli üsna tihti sunnitud minema mehe ema juurde, et saada natukenegi magada.

Olles ahitanud naabreid pea aasta, muutus olukord aga veel hullemaks. Memm võttis ühendust lastekaitsega ja esitas taotluse. Ta väitis, et pereisa peksab oma naist ja kasutab seksuaalselt ära kahte alaealist tütart. Naine väitis ka, et perekonnas kasutataks uimastavaid aineid laste magama panemiseks. Lastekaitse hakkas uurima naise antud ütlusi. Nad uurisid asja, muuhulgas küsides lasteaia personalilt nende tähelepanekutest. Lastevanematele tulid need kahtlused aga täieliku üllatusena. ”See oli šokk. Ma ei suutnud uskuda, et midagi sellist on juhtunud,” ütleb laste isa.

Kõik väited osutusid siiski valeks. Lasteaiast öeldi, et pere ja lapsega tundub kõik korras olevat. Polisei hoiatused ei lõpetanud ahistamist ja algatati kriminaaluurimine. Prokurör nõudis ahistajale karistust kodurahu rikkumise ja kahe laimu eest. Ahistaja kaitses oma tegusid ja ütles, et tegi järeldused esimesel korrusel elavate laste häälte põhjal. Kui aga hääli kuulda polnud, siis arvas ta, et lapsed oli uimastatud. Lahti ringkonnakohus määras naisele karmi karistuse. Naine sai 2000 eurot trahvi ja pidi perekonnale maksma kahjutasu kokku 7500 eurot.

Ahistamine kestis 2008. aasta kevadest kuni 2010. aasta detsembrini. Kouvola apellatsioonikohus otsustas hiljuti, et ei võta naise edasi kaebust käsitlusele. Ringkonnakohtu otsus jäi seega jõusse.

”Jumal tänatud, et ta on ära kolinud ja rahu on tagasi,” ohkab pereema.

 Kas Sina oled sattunud naabri ahistamise ohviks? Kuidas olukorra lahendasid?

[ot-gallery url=”gallery/70-ndates-memm-ahistas-naabreid-%c3%bcle-kahe-aasta”]