Läbi aastate Eesti üht tuntumat remondi- ja ehitussaadet juhtinud ning mitmeid huvitavaid raamatuid kirjutanud kirjanik ja saatejuht Priit Valge räägib Gossip.ee-le, et horoskoopidesse ta ei usu, küll aga on tal oma huvitav teooria saatusest, ettemääratusest ning vaimudest. “Alati kõik energiad millegipärast ei ühine selle suure ja ühtsega, vaid jäävad mõneks ajaks meie ajahetke tiirlema,” räägib Priit, et usub energia jäävusesse.

Mis tähtkujust te olete? Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib teie iseloomuga? Olete te kunagi uurinud näiteks enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.?
Olen sündinud Kalade tähtkujus, aga kahjuks pean ütlema, et ei ole erilist huvigi tundnud, millised need Kalad täpselt peaksid olema. Enda astroloogilist kaarti ei ole ka uurinud ja kui natuke järele mõelda, siis kas sellel teadmisel (kui ikkagi on tegemist mingi konkreetse elu suunava teadmisega) on inimese elus olulist vajadust. Kui mõtleme loogiliselt, kui meile on tähtede poolt midagi ette määratud, siis siple või ära siple, see mis juhtuma peab, juhtub niikuinii. Samas loed näiteks horoskoobist, et täna läheb sul rahaasjades kõik eriti hästi. Mida see peaks tähendama? Et lisatakse palka või on õhtul Selveris hoopis suur allahindlus? Astroloogiast võib olla ainult niipalju, et aasta alguses loen tavaliselt Mangi ja teiste astroloogide poolt koostatud horoskoope ja igal aastalõpul tunnen puudust sellest, et keegi teeks ka korraliku tagasivaate selle kohta, mis siis täppi läks ja millist aasta jooksul toimunud sündmust milline horoskoobis kirja pandud lause ette kuulutas.

Kas ja kui palju te tähemärkidesse ja horoskoopidesse üldse usute? Kas loete näiteks lehesabadest päevaennustusi, uurite naisteajakirjadest suhtehoroskoope, enne suuremaid ettevõtmisi vaatate taevamärke jne?
Päevaennustustest lehesabades aga arvan seda, et kas toimetajad ikka nii suured spetsid on, et oskavad iseseisvalt päevaennustusi kokku panna. Millegipärast kardan, et hommikul tööle tulles mõeldakse trollis välja näiteks, et Kaladele kuulutame täna eriliselt halba päeva. Kui ma peaksin seda tõsiselt võtma, siis ole terve päev pinges ja oota, millal see prohmakas nüüd juhtub ja kui oled päev läbi pinges, siis midagi juhtub ka. Nii et mida vähem ette tead, seda rahulikumalt saad elada.

Mida arvate ennustajatest? Kas olete ise kunagi nende juures käinud?

Ennustajatesse tegelikult suhtun samuti. Kui elus on mingi ettemääratus, siis seda muuta ei saa ja kui seda muuta ei saa, siis miks peaks ma mingeid sündmusi päevast päeva ootama.

Kas usute saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda teie?
Kui järele mõelda, siis ma usun energia jäävusesse. Meis kõigis on ju oma eluenergia, see mis meid püsti hoiab ja tegutseda laseb. Uurijad on katseliselt kindlaks teinud, et inimese kehakaal surres väheneb mõne grammi võrra. Öeldakse hing lahkus kehast. Aga äkki ongi see hing seesama energiatombuke, mis meid seni püsti hoidis ja elu nautida lasi? Kuhu ta läheb, see meie kehast lahkunud energia, eks ikka sinna kus on teised samasugused energiatombukesed ja kokku saades nad moodustavad midagi suurt ja ühtset, ning samas puhast, mida võibki ehk teisisõnu nimetada Jumalaks ehk meie loojaks, sest kui tuleb aeg, siis võetakse (eraldub) sellest suurest ja ühtsest taas üks väikene energiatombuke, et anda elu ühele maisele kehale. Mõnes mõttes paljude uskumuste taassünni teema. Ning kui arutleda natuke veel, siis praegu räägitakse palju sellest, et inimkond maakeral pidevalt suureneb ja samas paljud looma- ja linnuliigid surevad välja. Aga äkki on see nii, et eluenergiat lihtsalt ei jätku rohkemaks? Valitseb mingi tasakaal.

Olete te kunagi tundnud, et teil on erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesite, tajute vaime jne?
Ettetajumine ja ennustamine – üks teooria tulnukatest arutleb elu võimalikkusest erinevatel sagedustel. Maakeeli täehendaks see umbes seda, et kui me teleris parasjagu vaatame TV3-e, siis see ei tähenda sugugi mitte seda, et Kanal 2 ei ole. Seega, kui näiteks ajavool tähendab elu sujuvat liikumist ühelt sageduselt teisele, siis on ilmselt võimalik tajuda ja teada seda, mis toimub seal sellel sagedusel, kuhu meie ajahetk mõne aja pärast jõuab. Nii et vast isegi usun.

Mis vaimudesse puutub, siis mahub see vägagi lihtsalt sellesse energiatombukese teemasse. Alati kõik energiad millegipärast ei ühine selle suure ja ühtsega, vaid jäävad mõneks ajaks meie ajahetke tiirlema.

 

Loe lisaks:
KALAD (20.veebruar – 20. märts)

Kalade tähtkuju all sündinud on salapärased, peene intuitsiooniga, kuid need iseloomujooned ja ülipeen, tundlik iseloom raskendavad selle tähtkuju all sündinutel edasijõudmist materiaalses maailmas. Neil on fantaasia hästi arenenud ja huvi kõige müstilise vastu hästi suur. Neptuun annab neile pidevad kontrastid – rahutuse ja sisemise võitluse. Jupiter aga tarkuse ja õnneliku saatuse. Kuid selle planeetide vastuolu tõttu kannatavad Kalade tähtkuju all sündinud teravate hingepiinade, rahutuse ja tusa all.

Tihti puudub neil selge pilk eluvõitluseks ja nad lasevad mööda palju soodsaid juhuseid. Kalade tähtkuju all sündinud on kahtlejad, umbusklikud, tagasihoidlikud ja ei leia tihti kooskõla ümbrusega. Ka on nad liiga pehme ja järeleandliku iseloomuga, kuid siiski skeptilised tänu oma umbusule ümbritseva vastu. Neil on instinktid arenenud loogikast tugevamini ja nad võivad üllatada oma lühinägelikkusega, kuid alati ei ole neil omal arusaamist oma võimetes ja nad arvavad selle tulenevat oma mõistusest.

Selle tähtkuju all sündinud armastavad mugavust, on külalislahked ja kaastundlikud, kuid viimast omadust paiskavad nad liialt ja neid kasutatakse seetõttu üsnagi tihti kurjasti ära teiste poolt, kes seljataga nende kaastundlikkuse üle irvitavad. Nendel on raske leida sõpru ja mõttekaaslasi. Kui kalade tähtkuju all sündinu elu kujuneb lapsepõlvest alates normaalselt, jäävad nad siiraiks ja südamlikeks, muidu skeptikuiks.

Majanduslikult saavad Kalade tähtkuju all sündinud heale järjele ainult oma vaeva ja usinusega. Armastuse suhtes elavad nad läbi palju pettumusi ja nende abielud on väga harva õnnelikud. See on humanistide tähtkuju, filosoofide ja sotsioloogide märk. Võivad väga edukalt töötada teaduse alal, kuna neil on hea mälu. Võivad saada headeks kunstnikeks, muusikuteks, skulptoriteks.

Selle märgi all sündinud naised omavad alati eredalt väljenduvat individuaalsust, kalduvust ekstravagantsusele. Nende tervis ja meeleolu sõltuvad kuu faasidest. Täiskuu ajal on väsinud, apaatsed, kurdavad haiguste üle. Kalade tähtkuju all sündinud naiste minevik on harva puhas, kuid neist võivad saada head naised ja emad, tänu nende paindlikule ja kohanemisvõimelisele iseloomule.

Kuulsad Kalad läbi ajaloo: Edward Albee, Harry Belafonte, Elizabeth Browning, Luther Burbank, Enrico Caruso, Frederic Chopin, Grover Cleveland, Albert Einstein, Jackie Gleason, Händel, Rex Harrison, Ben Hecht, Victor Hugo, Ted Kennedy, Gordon MacRae, James Madison, Michelangelo, Zero Mostel, Vatslav Ni?inski, Rudolf Nurejev, Auguste Renoir, Rimski-Korsakov, David Sarnoff, Din
ah Shore, Krahv Snowden, Svetlana Allilujeva, John Steinbeck, Elizabeth Taylor, Earl Warren, George Washington

Astroloogilise lähenemise järgi on kalade tähtkuju sodiaagi viimane, sümboliseerides surma ja aasta- kui ka eluringi lõppu.

Sümbol: Kaks vastassuunas ujuvat kala, sümboliseerivad kalade võimalusi, tõusta tippu või langeda põhja.
Valitsejad: Jupiter, Neptuun
Omadus: Muutuv
Element: Vesi
Eksaltatsioon: Veenus
Langus: Merkuur
Vastasmärk: Neitsi
Number: Kolm ja kuus
Kehaosa: Maks, jalad, hingamisteed
Nädalapäev: Neljapäev
Õnnepäev: Reede
Vääriskivi: Akvamariin, ametüst
Metall: Plaatina, tina
Värvid: Kahvaturoheline, hõbedane,mereroheline
Õnnenumbrid: 12, 21, 39, 48, 57
Lilled / taimed: Vesiroos, valge magun, nartsiss