Sügis ei tähenda, et peaksid vaid sees istuma ja värskes õhus olemise ning spordi ära unustama. Mine õue sportima, nii oled erksam, sportlikum. Muidugi on punapõsksena tuppa tulles ka super hea tuju!

Kui arvad, et sul pole aega, siis tõenäoliselt eksid. Asenda oma niisama telekavaatamise aeg spordiga või ole arvutis näiteks pool tundi vähem. Ega sa ei pea õues ju ilmatu kaua aega veetma, juba pool tundi on piisav.

ALUSTAME!

  • Kõigepealt mõtle reaalselt läbi, kui tihti sa hakkad väljas sportimas käima ja kas sa hakkad käima sõpradega või üksinda.
  • Mine sportima vastavas riietuses, et ei peaks muretsema külma ega ebamugavuse pärast.
  • Proovi leida hea koht sportimiseks, linnatänavatel pole sugugi nii meeldiv sportida, kui mõnusas pargis. Nii et, kui sinu kodu lähedal on mõni park, mine sinna!

 

SPORDIALASID ON MITMEID!

Vali spordiala, mis sulle kõige rohkem meeldib ning vali kiirus tunde järgi, pole mõtet proovida võõrast inimest “võita”, sellega sa lihtsalt rikud enda lihaseid ja tõenäoliselt su füüsiline vorm ei parane.

 

  • Tee kepikõndi! Eestis üks populaarseimaid spordialasid, mis pole enam ammu mõeldud vaid pensionäridele. Kindlasti muretse endale kvaliteetsed käimiskepid, kuid kui lähed esimest korda proovima, laena kelletki keppe. Siis saad proovida, kas sulle üldse meeldib kepikõnd.
  • Mine jooksma! Ka väga populaarne spordiala, seal peaks kindlasti tähele panema maastiku, millel sa jooksed. Jalale on tunduvalt parem saepuru pinnas, kui asfalt. Kindlasti oleks hea käia jooksmas mugavate ning heade sporditossudega, need toetavad jalgu ja nii ei põruta jooksmine jalga.
  • Mine jalutama! Kõva võhmatrenni sellest ei saa, kuid hea tuju kindlasti. Kui sul on näiteks koer, võta ka tema kaasa ning nautige koos jalutuskäiku värskes õhus. Kui soovid ka treeningut, tee kiirkõndi, mitte ära longi niisama.
  • Rulluisutamine! Viimastel aastatel väga tuntuks saanud spordiala. Sellega saab kõva treeningu ning ka adrenaliin tõuseb rulluisutamisel. Sõitmisel pööra tähelepanu, et oleks hea asfalt, millel sõidad ja kui oled alles algaja, kanna ka kiivrit ning muid kaitsmeid.
  • Sõida jalgrattaga! Praegu on viimane kuu sel aastal, kui on võimalik rattaga sõita. Naudi seda aega!  Juba jahedatel sügisilmadel  kanna midagi, mis tuult läbi ei lase, sest muidu on haigeks kerge jääda.
  • Mine koos teistega väljakule! Mine koos grupi inimestega kas korv-,võrk- või jalgpalli mängima. Lisaks heale trennile  saad veeta kvaliteetaega oma lähedastega. Ära võitmisetuhinas unusta mängurõõmu!

  • Vali midagi muud! Kui sulle ükski õue spordialadest ei meeldinud, mine rõõmsasse aeroobikasse, raskesse jõusaali või vabastavasse ujumisse. Peaasi, et teed sporti. Kuid siis vaata, et oleksid siiski õues päevas kasvõi paarkümmend minutit.

TEA, KUIDAS SPORTIDA!

Enne sportimist tee kindlasti sooja ning pärast venita, et lihased valusaks ei jääks. Kui sa oled spordis nõrk, alusta vaikselt ning tõsta aeglaselt koormust, muidu võid kasu asemel hoopis kahju tekitada.

Naudi. Peale mõnusat värskes õhus sportimist võid endale hiljem midagi maitsvat lubada, sa oled selle ära teeninud!