Endine teletäht Alex Lepajõe edendab omal moel, mikrotasandil, regionaalpoliitikat. Läinud suvel Viirapalu küla vanemaks valitud Alex ehitas koos teiste hakkajatega oma Võrumaa kodu külje alla spordiväljaku, kirjutab Kroonika.

“Ega ma ei kandideerinud,” muheleb Alex. “Küla päevadel lihtsalt öeldi, et nüüd me valime külavanema. Ma ise ei avaldanud selleks küll kuidagi soovi, aga kui juba valitakse, siis on ju raske ära öelda – et kuulge, võib-olla on sellesse ametisse väärikamaid kandidaate.”
 
Alex talvitub perega võrdselt nii Võrumaal kui Tallinnas. Kui Viirapalus hoiab mees end vormis külanoortega palli mängides, siis Tallinnas võtab ta naise ja lastega ette pikki jalutuskäike.

Alexi ja tema kolme väiksema lapse ema Kristi (28) retk algab nende Tallinna vanalinnas Pikal tänaval asuvast kodust, sealt kõnnivad nad Paksu Margareeta väravate kaudu Kalamajja – Vana-Kalamaja tänavani, sealt edasi mööda Küti ja Noole tänavat Kalamaja kalmistuparki ja pargist tagasi. “See oli selline väiksem ring, suurem ring läheb meil mööda Kolde tänavat ja sealtkaudu tagasi – ja nii enam-vähem iga päev,” lausub Alex.