Ööl vastu tänast jagati USAs Kuldgloobuseid, parimaks filmiks draama kategoorias kuulutati “The Descendants”, selle peaosas säranud George Clooney sai parima meesnäitleja auhinna, vahendab Õhtuleht IMD’d.

Draama kategoorias läks parima naisnäitleja auhind Meryl Streepile, kes kehastab filmis “The Iron Lady” Suurbritannia legendaarset peaministrit Margaret Thatcherit.

Parimaks filmiks muusikali või komöödia kategoorias nimetati “The Artist”. Sama kategooria peaosas mänginud näitlejate auhinnad läksid Jean Dujardinile (“The Artist”) ja Michelle Williams (“My Week with Marilyn”). Parimaks lavastajaks kuulutati Martin Scorsese “Hugo” eest.

Parimaks sarjaks draama kategoorias kuulutati “Homeland”, komöödia või muusikali kategoorias aga “The Modern Family”. Priisi sai ka “Sõpradest” tuntud Matt LeBlanc, kes mängis komöödisarjas “Episodes” iseennast.

Rõõmustamiseks oli põhjust ka Madonnal. Kuigi tema lavastatud filmi “W.E” on maapõhja kirutud, sai see vähemasti Kuldgloobuse parima muusikapala “Masterpiece” eest.