Kolmapäeva õhtul tappis purjus ja raevus mees julmalt oma tütre koera. Koera peksis ta surnuks haamriga, vahendab Iltalehti.

34. aastane Johanna ärkas eile kohutava telefonikõne peale. Tema ema helistas ja ütles, et Johanna isa oli tapnud tema koera haamriga. Kaheksa aastane kuldne retriiver viidi teisipäeval Johanna isa juurde hoiule Päijät-Hämeni. Kolmapäeval aga oli mees endast väljas. ”Isa helistas ja ähvardas tappa mu koera, kui ma ei lähe talle hiljemalt reedeks järgi. Ta oli väga purjus, aga ma tõesti ei uskunud, et ta mõtleb seda tõsiselt. Isa ei ole kunagi olnud mu koeraga vägivaldne, pigem vastupidi. Koer oli temale oluline,” ütleb Johanna.

Johanna lubas minna koerale järgi pühapäeval. Tema ema oleks koerale järgi läinud kohe kuid kahjuks ei läinud tema auto käima.

Isa pruut oli kodus kui mees hakkas vaest koera haamriga peksma. Naine jooksis välja, et abi kutsuda. Politsei tuli ja võttis mehe kinni. Ta on siiani kinni peetud. Politsei uurib asja raske loomakaitse rikkumisena.

Johanna on murest murtud. ”Olen nutnud kogu päeva. Koer oli minule väga kallis, ” ütleb ta. Koera oli ta endale muretsenud kaheksa aastat tagasi. Johanna sõnul oli sõbralik ja energiline koer talle pereliikme eest olnud. Kahjuks pidi Johanna andma koera sügisel emale kuna perre sündis esimene laps. Laps vajas nii palju tähelepanu ja mehel oli koera vastu allergia. ”Me ei suutnud enam koera pidada, kuigi tahtsime. Koer oli ema juures, aga ema kolis hiljuti korterisse kus loomad on keelatud. Koer viidi vaid mõneks päevaks isa juurde. Peale seda oleksin ta meile toonud ja talle uue kodu leidnud,” lausub Johanna.

Johanna on isa peale vihane. ”Ma ei suuda enam isaga kohtuda ega temaga rääkima. Ma ei saa aru kuidas oma isa võib teha midagi sellist oma tütrele. Meil olid lähedased suhted enne seda,” ütleb naine.

Koera tuha kavatseb naine oma aeda laotada. ”Seal aias oli koer alati õnnelik. Jooksis vabana ja nautis elu,” meenutab naine nuttes.

 

[ot-gallery url=”gallery/uskumatu-julmus-soomes-isa-tappis-t%c3%bctre-koera”]