“Kuigi vastajaid oleks vist sama vähe nagu siis, kui otsiksin hea iseloomuga, ausat, majanduslikult kindlustatud mitmekülgsete huvidega sportlikku härrasmeest, kes pole kunagi ühtki naist petnud. Sest hea tuju on praeguses Eestis sama harv nähtus nagu ilma vihmata jaanipäev,” kirjutab Maire Aunaste Maalehe arvamusrubriigis.

“Olen mõelnud, et meil võiks täiesti vabalt luua uue ühenduse – Mornide Meeste Partei. Kui palju naeratavaid või lausa naerda söandavaid poliitikuid teie teate? Mulle ei tule peale Lengi ja Gräzini keegi meelde. Millal see meiega  juhtus? See, et me nalja ja naeru ja head tuju enam hinnata ei oska? Viimasel ajal elame igatahes nii, nagu teeksime kogu aeg rasket tööd. Ega siis 40-50 aastat tagasi eestlastel kergem olnud. Või millal meil üldse kerge on olnud? Ometi mäletan lapsepõlvest nädalalõppe, mis lõhnasid suitsusauna ja värskete vihtade järele ning kus soojad õhtud olid täis PAZ-bussiga maale sõitnud linnainimeste naeru-kilkeid. Ilma igasuguse alkoholita, muide. Nüüd aga peame jõuga meelde tuletama, millal meil viimati hea tuju oli,” arutab Aunaste.

“Või mida teie arvate? Muide, sellenimelist saadet reede õhtuti soovitan vaadata sellepärast, et saab vähemalt naerda. Ning vahelduseks mitte teiste, vaid meie enda üle,” ei näe Maire Aunaste paljuks teha ka natuke reklaami oma uuele saatele.

Refereeritud artikli täisteksti loe Maalehest