Eesti Energiast eraldatava Eleringi juhiks saab firma nõukogu tänase otsuse kohaselt Taavi Veskimägi, kes on otsustanud poliitikast lahkuda. Veskimägi sõnul lahkub ta nii parlamendist kui ka erakonnast juba nüüd, et valmistuda täielikult uueks ametiks, kirjutab Äripäev.

„Tahan, et minu poliitikast lahkumine oleks ühene ega jätaks mingeid küsimusi õhku. Minu lahkumise põhjus ei peitu poliitikas, vaid energeetikas,” ütles  Taavi Veskimägi, lisades, et ta ei vaata poliitikast lahkudes tagasi, vaid edasi ja keskendub uue ameti pakutavatele väljakutsetele. Veskimägi asub ametisse alates 1. detsembrist pärast senise juhatuse esimehe Lembit Vali teenistuslepingu lõppemist. Ettevõtte juhatuses jätkavad Peep Soone ja Kalle Kilk.

Veskimägi sõnul pole Elering tavaline kasumile suunatud äriettevõte, vaid organisatsioon, mis täidab otseselt avalikust huvist tulenevaid süsteemihalduri ülesandeid tagades seadustest lähtuvalt võrdse kohtlemise kõigile turuosalistele. “Eleringist peab kujunema toimiva elektrituru nurgakivi Eestis. Loomulikult pean seda ametikohta suurepäraseks võimaluseks jätkata oma viimaste aastate energiaturu avamise suunalist tööd parlamendis. Heaks ettevalmistuseks oli ka põhivõrguettevõtja Eesti Energiast eraldamise komisjoni töö vedamine selle suve jooksul” lisas Veskimägi.

Refereeritud artikli täisteksti loe Äripäevast