Eurovisiooni võidulugu “Fairytales” on teinud Alexander Rybakist, 23, miljonäri. Sellele vaatamata elab ta edasi norralanna Karin Madseni, 71, juures, kus üürib 20 ruutmeetri suurust tuba, kirjutab Norra päevaleht “Dagbladet”.

Sel kevadel Eurovisiooni lauluvõistlusel esinedes võlus Alexander Rybak oma viiulimänguga kogu Euroopat. Kõigest allbumiga “Fairytales” on ta suve jooksul teeninud ligi üheksa miljonit krooni.

Vaatamata sellele elab norra staar edasi samas toas, kus ta viimased kolm aastat elanud on. Tuba asub ühe villa teisel korrusel Oslos ja on kõigest 20 ruutmeetri suurune. Toa väljaüürija Karin Madsen ei usu, et lauluvõistluse võitja niipea sealt välja koliks. “Ei, ma ei usu seda. Talle meeldib see rahu, mis minu juures valitseb,” ütleb ta norra päevalehele Dagbladet antud intervjuus. Ka Karinile meeldib ta üürnik. Isegi kui ta iga päev Alexandri arvukatelt fännidelt saabuvat posti postkastist välja peab võtma.

Aknast näeb laulja ja viiulimängija rajooni, kus asub vanematekodu ning ta võib vabalt villas ringi käia ja viiulit mängida. Majas asub ka klaver, mille taga Rybak veetis lugematuid tunde komponeerides tulevast võidulugu. Karini sõnul oligi just klaver ja vaade üle Oslofjordi see, mis pani Alexandri end tema juures koduselt tundma. Et Rybakist järsku on saanud üks Norra kõige kuumemaid staare, kes teenib oma muusikaga miljoneid, pole elu vanas villas märkimisväärselt muutnud. “Ainuke erinevus seisneb selles, et Alexander on palunud kas ta võiks natuke rohkem üüri maksta,” ütleb Karin norra ajalehele Dagbladet.