“Krimi” saatejuht Imre Kaas räägib Gossip.ee-le, et lõppev aasta oli tema jaoks uuenduste ja muutumise aeg. “Kõige olulisem oli otsus vaadata kainemasse tulevikku. Tervislikumad eluviisid, alkoholist loobumine, see on minu elu vaid paremuse poole viinud. Olen õppinud rohkem naeratama. Lõppkokkuvõttes oli igati tore ja edukas aasta.”

Imre Kaas, mida tähtsamat või põnevamat meenutate teie lõppema hakkavast aastast?
Kõige olulisem oli otsus vaadata kainemasse tulevikku. Tervislikumad eluviisid, alkoholist loobumine, see on minu elu vaid paremuse poole viinud. Olen õppinud rohkem naeratama. Lõppkokkuvõttes oli igati tore ja edukas aasta.
 
Kas vastab tõele, et olete laulja Jana Kase nõunik-pressiesindaja?
Ajakirjandusel on vaja sünonüüme. Nõunik, pressiesindaja, avalike suhete juht — kõlavaid nimetusi on palju. Reaalsuses olen eelkõige Jana sõber.
 
Kuidas teie tutvus Jana Kasega alguse sai ning kes kellele vastava ettepaneku tegi, ehk räägite täpsemalt sellest?

Ühel päeval rääkis mu hea sõber, kitarrist ja laulukirjutaja Sean Pollock, et ta kohtus fantastilise häälematerjaliga tütarlapsega. See “tüdruk” oli Jana Kask. Neil oli koos mitmeid esinemisi, aga lõpuks sündis idee korraldada 21. detsembril Tallinna Jaani kirikus jõulukontsert “Unistused”. Jana oli rõõmuga nõus.
 
Kui nüüd kogu see skandaal endise “produtsendi” poolt meediasse lekitati, saime kolmekesi kokku ning otsustasime, et midagi peaks siiski vastama. Õhku olid ju visatud konkreetsed süüdistused ning edastati infot, et tema esinemised võivad ära jääda… See oli jama ning vajas kiiret, kuid kaalutletud sekkumist!
 
Olles ise kümmekond aastat meedias tööd teinud, kujutasin vaimusilmis ette kõiki neid verejanulisi reportereid, kes ootasid Janalt vastust. Igast pisutki emotsionaalsemast sõnast oleks punutud uus skandaal. Olen minevikus ennastki kirunud, et miks üht või teist sõna üldse laususin.
 
Tänaseks on kõik küsimused vastatud ning loodetavasti ei pea mina ega Jana rohkem selle teemaga pead vaevama. Jana muusikukarjäär jätkub ning juba lähiajal saab temalt kuulda uut ja huvitavat!
 
Ehk räägite ka Jana Kase ja tema produtsendi vahelisest ebakõlast lähemalt?
Muusikul on õigus igal hetkel valida, milliste inimestega ta suhtleb. Labasusel on piirid ja seda ei pea lõpmatuseni taluma.
 
Jana Kase otsus Tõnu Lindreti teenetest loobuda ja sellele “vastutasuks” järgnenud “rünnak” Lindreti poolt näitabki, et lauljataril oli õigus.
 
Kättemaksuhimulised inimesed ei ole normaalses ühiskonnas edasiviivaks jõuks, sest nende vaimne tasand on piiratud. Sellised tegelased ei suuda mõista, et inimsuhetes loeb sallivus, armastus ja austus. Kui leidubki keegi, kes nende vaimsele terrorile allub, siis mingit reaalset austust seal ei ole.
 
Õnneks ei kujunenud Jana ja Tõnu Lindreti koostöö pikemaks kui ühe loo salvestamine.
 
Sindis toimus käesoleval poolaastal mõrv ning mõrvati sealne elanik Karmo Pajus, kas “Krimi” saade seda mõrva pole kajastanud?

Mõrvu toimub pisikeses Eestis äärmiselt palju. Isegi “Krimi” saade ei jõua igat lugu teleekraanil lahti rääkida, sest selleks kuluks tunduvalt rohkem minuteid, kui meile ühel nädalal reserveeritakse.
 
Kuidas “Krimi” saade materjali saab, kas panete saate kokku ainult omapoolsest filmitust, või on ka olemas head kaasautorid kes teistes Eestimaa paikades toimuvat jäädvustavad ja teile saadavad saates kajastamiseks?
Võtame kõik materjali rõõmuga vastu, mis seotud meie saate temaatikaga. Koostöö televaatajaga on meile äärmiselt oluline, sest nende abita oleks raske igaks nädalaks uusi teemasid välja mõelda. Eraldi reportereid meil igas maanurgas pole, kuid oleme alati valmis põletavate probleemide peale välja sõitma. “Krimi” on aidanud leida varastatud tehnikat ja sõidukeid, seega on oodatud ka sellised abipalved.
 
Eesti inimene kipub paljudele asjadele käega lööma, kuid oleme püüdnud seda arusaama muuta. Kui kohalik konstaabel ei tegutse piisavalt kiirelt või on keegi korrakaitsja käitunud ebaadekvaatselt – sellised juhtumid tuleb avalikkuse ette tuua.
 
Või kui kardetakse, et ega politsei niikuinii vargust avasta ja ei kirjutata isegi avaldust, siis ei maksa imestada, et samad vargad teie majapidamist uuesti külastavad. Iga väike vihje ja kuriteoteade võib aidata kurjategijaid väljateenitud “puhkusele” saata.
 
Hiljuti jagati facebookis “Viimsi varga” youtube lugu ning seda kajastas ka muu meedia. Kas tänaseks on selle video puhul asjalood selgunud ning saate asjast lähemalt rääkida?
Minu teada on isik tuvastatud, kuid lähemalt ei saa veel rääkida. Kahjuks on senini räägitud peamiselt sellest, kas oli eetiline riietusruumi valvekaameraid seada, mitte kuriteost kui sellisest. Puhta südametunnistusega inimene ei peaks kaameraid kartma. Aga mehhanism, mis takistab sobimatute videoklippide avalikuks tulekut, peab toimima.
 
Kus, kuidas ja kellega veedab Imre Kaas oma Jõulupühad ja aastavahetuse?

Selle aasta jõulud on mõnes mõttes erilisemad, sest mina ja minu sõbrad toome 21. detsembril Tallinna Jaani kirikus avalikkuse ette ühekordse jõulukontserdi “Unistused”! Esineb seal Eesti toredate muusikute koorekiht – peale Jana Kase veel Chalice, Tanja Mihhailova, Robin Juhkental, Jaan Pehk, Lauri Pihlap, Mikk Saar, Jonathan Flack, Sean Pollock ja veel terve hulk lahedaid pillimängijaid. Kutsun kõiki osa võtma! Lähemalt näeb: www.unistused.eu
 
Aastavahetuse veedan ilmselt pealinnas koos lähikondlastega.
 
Kas teil pole plaanis abieluranda sõuda lähemal ajal?

Lähemal ajal mitte, sest kavatsen abielluda suvisel ajal!
 
Ehk on teil ennem Jõulupühi veel ka midagi sellist südamel, mida soovite ära öelda?

Kallis Eesti rahvas! Ostke endale või lähedasele jõuludeks raamat. Mida rohkem üks rahvas raamatuid loeb, seda ilusamad ja targemad tulevad nende lapsed.

Kas teil pole plaanis millalgi näiteks Riigikogusse kandideerida?
Iga elatud aastaga saab mulle selgemaks, et ühiskonnale tähtsaid otsuseid peavad langetama elukogenud ning haritud inimesed. Minul on sinna tasemele jõudmiseks veel pikk ma kõndida.