“Facebooki läksin 2009. aastal – ja üha aktiivsemaks on see elu seal läinud, eriti suvel. Mulle meeldib kord-paar päeva jooksul vestlusruumis välja tulla, reageerida. Aga ma ei ole sõltlane. Ja muidugi teen valikuid,” räägib Silvi Vrait ajakirjale Eesti Naine.

“Öeldakse, et just kuuekümnene naine saab ühenduse jõududega, millega tal varem ühendust polnud. Tunnen, et olen positiivsete muutuste keskel. Mu uued tuttavad, olgu Facebookis või reaalselt, pärinevad seitsmekümnendatel sündinute seast. Mõned oskavad nii toredaid nõuandeid anda ja elutargalt reageerida, nagu oleks neis mingid ürgsed teadmised.”

“Ma tajun ka küberruumis inimest, kes vastu kirjutab. Üks mu vestluskaaslane elab Stockholmi lähedal. Ta on eestlane, sündinud aastal 1974. Kui suhtlema hakkasime, selgus peagi, et meil oli samal aastal samal kuul samasugune neeruoperatsioon. Kui selle avastasime, mõtlesin – ma ei imesta, et tutvusime.”

Sügavama astroloogiahuvini jõudis Silvi tänu sõbrunemisele Edda Pauksoniga. Sõbranna Tiiu kolleeg Edda pakkus noorele lauljale öömaja, kui viimane rong Kehrasse oli juba läinud – ja Silvi esinemised kestsid sageli kaua. Pauksonite kaustikute teave, mille Silvi oma kaustikutesse ümber kirjutas, andis julguse ka ise täheseisude mõju välja arvutades oma kunagisi matemaatikuandeid taasavastada.