Armastatud saatejuhti Kirsti Timmerit (40) uuel hooajal enam kahjuks Kodutunde saates ei näe. “Kodutunne vahetab uuest hooajast saatejuhti. Kirsti Timmerile käis antud saate juhtimine tugevalt üle jõu, sest ka tema pere vajab kodutunnet. Saatejuhi kandidaate on palju ja uut nime me veel ei avalikusta. Kodutunde uut hooaega saab tõenäoliselt näha juba kevadel,” räägib saate Kodutunne produtsent Kristi Nilov Gossip.ee-le.

“Kodutunde” produtsent Kristi Nilov,  täna 15. detsembril peaks eetrisse minema selle hooaja viimane “Kodutunne”. Kuidas vaatate tagasi sellele hooajale ja mida sellest hooajast meenutada soovite?
Jah, täna näitame suisa Kodutunde kaadritagust materjali, ehk eetrisse läheb „Kodutunne kaadri taga. „ Hooaeg on olnud arendavam kui iial varem, siin on olnud palju pisaraid ja väga-ülisuurt rõõmu! Olen teada saanud, kes on nö paadis ja kes mitte, olen teada saanud, kes viitsivad, kes mitte, olen teada saanud kes ja miks üldse seda saadet teevad! Nii tormilist aega ei ole meist vist keegi enne kogenud, tööd tehti inimvõimete piiril! Muideks, meie tiimis ei eksisteeri vastust „EI“, kõike saab ja alati ja enamust on vaja juba „EILE“. Siinkohal tahan eriliselt tänada kõiki meie toetajaid, kes jaksasid meiega tempot pidada!
 
Nüüdsest on käsil “Kodutunde” tagasivaate saated, kuidas neil peredel läinud on, keda “Kodutunne” aitamas käis?

Kodutunde peredel läheb üleootuste hästi, andmekaitseinspektsioon ei pea meie baasil end väga tõestama, meie pered ei kannata kiusamise ega muu ahistamise all, vastupidi – „Kodutunde“ peresid peetakse julgeteks ja tublideks, kes saavad peale saadet veel lisaabi! Kõik nad on elus saanud julgust edasi liikuda ja seda nad ka teevad.
 
Millal on oodata uut “Kodutunde” hooaega ja kas ka uuendusi või muudatusi uus hooaeg endaga kaasa toob?
Jah, Kodutunne vahetab uuest hooajast saatejuhti. Kirsti Timmerile käis antud saate juhtimine tugevalt üle jõu, sest ka tema pere vajab kodutunnet. Saatejuhi kandidaate on palju ja uut nime me veel ei avalikusta. Kodutunde uut hooaega saab tõenäoliselt näha juba kevadel.

Mida soovite “Kodutunde” saate produtsendina südamelt ära öelda, mis on olnud hästi ja mis on olnud ebameeldiv?

Mida rohkem peresid külastame, seda rohkem saan aru, miks nii paljud on sattunud nii lootusetusse seisu. Kõik algab sellest, mida meile maast-madalast õpetatakse. Juba esimestest klassidest peale tambitakse sisse matemaatikat, emakeelt, loodusõpetust jne kuid mis kasu on emakeelest kui ei õpetata kuidas seda ka kasutada? Inimsuhted, millest kõik alguse saab on vahetunni teema?! Kogu haridussüsteem on nii faktipõhine, et inimesel ei tekigi võimalust olla loominguline ja teha seda, milles ta kõige tugevam on! Koolides õpetatakse, et kõiges pead sa olema 5+ ja nii me koolitamegi halli massi ja tulevaseid töötuid! Sellest on paganama kahju.

Inimestel on vaja tunda, et neist hoolitakse ja vahel on vaja vaid kohal olla ja kõik saab uue alguse. Meie sotsiaalsüsteem on selline, et kord kuus kogugu pere oma arved ja tšekid kokku, tõestagu need ära ja seepeale kantakse sandikopikad arvele, samas kui selle raha võiks kenasti kulutada sellele, et koolitada inimest kuidagi ise hakkama saama, see on tunduvalt lihtsam ja kasulikum, kasulikum kogu ühiskonnale. Mulle on ette heidetud, et teen „Kodutunnet“ reitingu pärast. See ei ole nii. Teen seda, sest Eesti inimeste elu läheb mulle väga korda, teadsin juba lapsena, et hakkan teisi aitama kuid ma ei teadnud, et saan seda nii suurelt teha! Kui sellega kaasneb väga paljude inimeste poolehoid, on see vaid boonuseks!
 
Kõige rohkem tekitas erinevaid emotsioone kindlasti see “Kodutunde” saade, milles näidati emalt laste ära võtmist ja Narva lastekodusse paigutamist. Kas seda teemat veel “Kodutunne” millalgi kajastab teleekraanil?
Osadele inimestele on antud võim, võim aidata ja eest kosta nõrgemate eest, kui aga seda võimu kuritarvitatakse, siis sellega on võimalik hävitatada. Vot see on koht, kus tuleb olla olemas — olemas olla meil kõigil.
 
Ja, siin on suisa minu kohus tuua selgus olukorda, „Kodutunne“ toob ekraanile Tudulinna erisaate.
 
Ukse ees on Jõulud — kuidas teie oma Jõulud ja aastavahetuse veedate?
Mul on kodus viis meest, kavatsen selle aja neile pühendada!
 
Kes on “Kodutunde” saate tegevprodutsent?
„Kodutundel“ on sellest hooajast tegevprodutsent Rauno Anderson, ei teagi kuidas ilma temata hakkama sain.
 
Kas “Kodutunde” saatele on tulnud ka uusi sponsoreid juurde ning kas soovite kedagi eraldi välja tuua?
“Kodutundele” tuleb igapäevaselt lisapakkumisi kuid paraku kõike ei suuda vastu võtta. Esile tõsta ei tahaks enam kedagi, sest kõik annavad tohutu panuse. Teeksin nõnda liiga mõnele toetajale.
 
Milline perekond on teile kuidagi eriti südamelähedane olnud, keda te olete “Kodutunde” saatega aidanud?

Kuidas te arvate, et ma tooksin mõne pere eriti välja või? See on sama küsimus, et millist oma last sa kõige rohkem armastad!?

Paraku on Siivi see, kellele on kõige rohkem liiga tehtud ning ülejäänud meie pered teavad seda ja annavad mulle tõenäoliselt andeks, et tema ekstra välja tõin.
 
Milliseid kingitusi on teile perede poolt tehtud, keda te siiani aidanud olete, ehk meenub kõige põnevam neist?

Tordid, koogid, mõni on näinud vaeva ja teinud tõesti midagi ka meie jaoks. Meenub Jana, kes maalis oma kätega meile kõigile personaalsed tassid… See liigutab hingepõhjani! Tegelikult on kõige suurem kingitus see kui saime tõesti abiks olla ning näidata ka ilusamat külge elus, nende tänu ongi kõige suurem kingitus!
 
Kas teil on midagi öelda ka neile, kes kommentaariumides anonüümselt arvamust avaldavad?
Mitte midagi, lasku aga käia. Seda tehakse ju kõikide artiklite ja saadete puhul, mis erand see „Kodutunne“ siis ongi.