“Väga Väga Vaba Turg” Tartus toimub Vanemuise ja Tartu Kaubamaja vahel asuvas pargis! Võta kodust kaasa asju, mida Sa ei vaja, kuid mis on kasutuskõlblikud, anna need meie turul tasuta ära või vaheta millegi vastu. Tule, kingime üksteisele asju, mis teistele vajalikud võivad olla!

Väga väga vabale turule (VVVT) on oodatud kõik, kel midagi puudu või midagi üle. Kinkimiseks ja vahetamiseks sobivad näiteks riided, raamatud jne. Ainsaks tingimuseks, et pakutav asi oleks veel kasutuskõlblik. Kui soovite oma asju VVVT-l ära anda, palume võimalusel nende tarbeks alus või laud kaasa võtta. Ka on meie üritus õige koht, kus demonstreerida oma oskusi ükskõik, mis alal. Küsimuste korral saatke e-kiri aadressile vabaturg@gmail.com

Esimesed aktsioonid nimega Väga Väga Vaba Turg (Really Really Free Market) korraldati aastal 2004, kui mitmes USA linnas toimusid alterglobalistide aktsioonid FTAA (Ameerika Vabakaubandusala) tippkohtumise vastu. Väga väga vaba turg on vormilt avalikus kohas toimuv ajutine turg, mis baseerub kinkemajandusel (asjad ja teenused liiguvad inimeselt inimesele kinkimise või vahetamise teel. VVVT eesmärgiks on kapitalismile vastandudes luua ressursside jagamisel põhinev kogukond.

Senised VVVT-d Eestis on korraldajate teatel olnud edukad. Kuigi inimesed pole harjunud midagi tasuta võtma, leidis enamus asju uue omaniku.Turge külastasid väga erinevad inimesed, alates kodututest, kes said kõhu täis ja jalga uued püksid, kuni väikeste lasteni, kes uued mänguasjad said.

Loe lisaks SIIT