“Ma olen naine, kes julgeb elada, teha vigu, armastada ning jääda endaks. Kuigi minus on suur annus auahnust, egoisimi ning eneseimetlust, vajan minagi aeg-ajalt suuri tugevaid käsi, mis embaksid ning lohutaksid. Jooksen pidevalt ajaga võidu, nii palju on veel vaja teha, vaja jõuda ja saavutada. Mul on unistused, mul on soovid, mida täita. Vahel liiga emotsionaalne, lootusetu romantik,” kirjeldab kickboxija  Kersti Jarve ennast Gossip.ee-le.

Millal hakkasite kickboxinguga tegelema, miks otsustasite just selle spordiala kasuks?
Kickboxinguga sattusin tegelema juhuslikult. Läksin spordiklubisse, et saada heasse vormi ning tegeleda enesekaitsega. Sattusin kohe väga hea treeneri juurde, kes nägi minus potentsiaali. Tegelikult võin öelda, et tänu treener Dmitri Vorobjovi usule minusse ja toetusele olen jõudnud nii kaugele. Hetkel treenib ta mind isiklikult ning eraldi programmi järele. Kickboxing on andud mulle enesekindlust, rahulolu ning õpetanud ennast hindama ja ka tundma. Kui ma kickboxinguga tegelemist alustasin, siis ma poleks iialgi uskunud, et juba aasta pärast seisan ringis ning et sport hakkab määrama minu elus kõiki otsuseid.

Millised on teie suurimad saavutused spordis, kuhu soovite jõuda?

Kindlasti mu esimene võit 2009 Estopenil. Teisel turniiril Lätis oli minu vastaseks juba valitsev WAKO maailmameister Paulina Biec Poolast. Mul on veel WPKA maailmameistrivõistluste II koht. Samas ei saa otseselt tulemuste järele võtta, on fighte olnud, mis on minu jaoks väga rasked, nii emotsionaalselt kui füüsiliselt ja ma kaotasin punktidega. Üks raskemaid fighte oli Estopen 2011 kui minu vastane oli 42kg raskem, võitsin teda. Peale seda tundsin, et suudan kõike saavutada kui vaid tahan ja olen valmis andma kõike. Ma olen seda. See on justkui jahikirg, hasart.

Ma arvan, et suuremad saavutused on ees. Unistan ning töötan maailmameistri tiitli nimel. Pole midagi paremat tunnet, kui ringis tõstetakse käsi ja selle mõne sekundi nimel olen valmis kannatama iga päev raskeid treeninguid. Ma armastan ringis olla!

Millised suuremad võistlused on tulekul, kus?

Kindlasti Estopen 2012. Tahan taas võidu oma kaalukategoorias Eestisse tuua. Võistluskalender on koostamisel veel kuigi esialgsed plaanid on tehtud.

Millega te oma vaba aega sisustate?
Minu suur nõrkus on vene kriminaalseriaalid. Vaatan arvutist neid ja koon. Näiteks “Mentovskie voinõ” olen vaadanud mitmeid kordi. Loen palju. Nii nõudliku spordiala juures peab alati vaatama, et jääks aega magada ja välja puhata. Vahel lihtsalt panen kodus lemmik muusika mängima, küünlad põlema ja naudin niisama olemist. Lisaks veel fotograafia, millele pühendan üha enam aega. Loen ja õpin sel teemal, käin oma aparaadiga sageli linna peal ringi. Ülekõige meeldib mulle pidlistada inimkeha liikumist ja emotsiooni. Ühel päeval saab minust hea spordifotograaf.

Kickboxing tundub mehelik spordiala, kui palju teie näiteks ilumaailmaga seotud olete — kui tihti armastate shopata, ennast üles lüüa või kasvõi näiteks seelikut kanda?
Kickboxing ongi mehelik spordiala. Ta on väga tehniline, konkreetne ning kalkuleeriv ala. Ringis peab teadma, mida teed ning ei tohi hakata kartma. Kui oleks võimalik, siis ma poodides elaksingi. Kannan igal võimalusel kleite ja seelikuid, kõrgeid kontsi ning meiki. Sukad, kindad, sallid, pärlid — kõik need pisikesed detailid, mida hakatakse ära unustama.

Mulle meeldivad väga vanad filmid, kus naised olid ilusad ja sätitud, näiteks Greta Garbo filmis “Two faced woman”. Glamuur ja draama kuuluvad minu olemusse.

Millised on teie ilunipid?

Neid on palju. Olen täielik ilufriik. Kaks olulist asja on saun ja vann. Saun on justkui peale trenni filtriks, selline muundumise koht, kus sportlasest saab taas naine.

Loomulikult komplimendid meestelt! Kunagi ütles mulle üks kolleeg: “Iga naine peab endale kordama, et ta on maailma ilusaim!” Galantselt
tehtud komplimendid panevad naise särama.

Mis on teie hea enesetunde saladus või nö retsept?

Hea enesetunne sõltub mõtlemisest. Kõigil on raskeid hetki ning kui vaja, siis tuleb nutta, kellegi suure ning tugeva rinna najal aga enesehaletsus ei tohi kestma jääda. Kui aus olla, siis hea enestunde ja välimuse tagavad kolm “S” – saun, sport, seks!


Kersti Jarve