25-26.09.2009 Radisson BLU hotellis toimuv Junior Chamber International Estonia 20. juubeli aastakonverents “Per Aspera Ad Astra” soovib läbi märksõnade “ettevõtlikkus”, “innovatsioon” ja “intellektuaalne omand”, mis iseloomustavad toimuvaid ettekandeid ja seminare, anda edasi uute võimaluste leidmise vajadust ja valikuid. Konverentsi raames auhinnatakse Eesti Väljapaistev Noor Inimene 2009 ja pannakse alus JCI Alumni, ehk endiste JCI liikmete võrgustikule.

Juubelikonverents, kus osalevad 200-300 Eesti ja välisriikide ettevõtlikud noored, pakub esimesel päeval ettekandeid muuhulgas Katari Teadus- ja Tehnoloogiapargi innovatsiooni direktori ja CIP asedirektorilt Bowman J. Heidenilt – „Innovation in the Knowledge Economy“, Robin Gurney, Altex Marketingist (UK) räägib teemal „How to use Social Media for your personal and business success?“. Oma ettevõttekogemusest räägib Priit Alamäe,Webmedia AS tegevjuht ja asutaja, Mart Noorma, Tartu Ülikooli Füüsikainstituudist (Kosmose- ja militaartehnoloogiate töörühm) ettekandeks on „Estcube: Kuidas noorte Eesti tudengitega teha rahvusvahelist kosmoseprojekti?“ lisaks mitmed teised ettekanded. Peale ettekandeid toimub „Business Networking“ sessioon, mis annab võimaluse ettevõtetel suhteid luua.

Iga-aastasel galaõhtul jagatakse TOYP (The Outstanding Young Person) auhinnad. TOYP ehk Auhind Väljapaistvale Noorele Inimesele on osa JCI ülemaailmsest programmist, mille võitmise eelduseks on kandidaadi märkimisväärsed saavutused kindlas tegevusvaldkonnas (sh äri, poliitika, akadeemiline tegevus, kultuur, sotsiaalne ja ühiskondlik tegevus ning isiklik täiustumine) ning erakordne edu, mis on toonud kasu kogu ühiskonnale. Maailma tasandil on Eesti TOYP laureaati tunnustatud varem TOYP maailmaauhinnavääriliseks 1993. a. Eesti Vabariigi peaminister Mart Laar kategoorias “Poliitika, seadusloome ja valitsus” ning 2007. a. Eesti e-valimiste süsteemi loojat Tarvi Martensit.

TOYP Eesti 2009. a. hindamiskomisjoni kuuluvad muuhulgas juhtimisajakirja Director peatoimetaja Taivo Paju, riigikogu liige ja Innovatsiooniaasta juhatuse liige Hannes Astok, ettevõtja ja ühiskondlik aktivist Rainer Nõlvak, TV3 uudistetoimetaja Märt Treier, KPMG tegevjuht Andris Jegers jt.

JCI Eestis olemise 20. juubeliaasta puhul pannakse alus JCI ALUMNI-le, mille eesmärgiks on ühendada kunagisi JCI liikmeid, kes kas vanuse tõttu (JCI liige saab olla 18-40. aastane), elumuutuste või mõne muu põhjuse tõttu organisatsioonist lahkunud on.

Programm ja registreerimine kodulehel: www.jci.ee/astra

Kuni 15. septembrini mitte JCI liikmetele soodushind – kogu pakett 1490 krooni