Kahekordne olümpiavõitja ja aasta tagasi emaks saanud Kristina Šmigun-Vähi (32) näeb välja kaunim kui eales varem. Ajakirjale Naised räägib Kristina, et õitsele puhkenud naiselikkuse taga on teadlik hool enda eest.

Kristina Šmigun ütleb, et liiga palju iluvidinaid ta endaga igapäevaselt kaasas ei kanna. Tõepoolest, sportliku eluviisi juures ja lapsega tegeldes vajadus enamaks ka puudub. Küll aga on alati ühes ripsmetušš, mida Kristina peabki oma kõige olulisemaks ilutooteks. Ongi nii – kus me ka Kristinat fotodel või ekraanil ei näeks, kaunistavad tema põhjamaiselt heledat ja punapõsist näoplaani alati kaunilt värvitud silmad. Isegi kui ripsmed on suusavõistluste järel härmatanud.

Parima ilunõuande sai Kristina kaasa emalt. “See käis selle kohta, et puhtus on ilu alus. Kõige tähtsam on isiklik hügieen, alles siis võib sellele midagi juurde lisada!”

Ka praegu, kui Kristina juurde tuleks mõni noor tüdruk häid ilunippe nõutama, soovitaks Kristina talle vana head puhtuse printsiipi. “Seep ja vesi, oma naha eest hoolitsemine! Ja veel – kui ma saaksin nõu anda, hoiataksin ülearuse meikimise eest. Minu arust ei tohiks tüdrukud end enne 15. eluaastat küll värvima hakata, see võib noore näonaha täiesti ära rikkuda! Ma saan küll aru, et selle väitega ma noorte hulgas populaarsust ei kogu,” naerab naine, “aga siiski – enne kui põhjaliku puhastamise reeglid selged ei ole, ei maksaks ka dekoratiivjumestusega liiale minna.”

Noorte neidude ilupüüdlusi Kristina muidugi mõistab ja meenutab omaenda noorust, mil koos sõbrannadega sai oma iidoleid fännatud. Tol ajal võeti eeskuju kõikvõimalikest lauljatest ja filminäitlejatest ning Kristina tunnistab, et tema lemmikud mängisid telesarjas “Beverly Hills  90210”. “Siis püüdsime ikka nende tegelaste järgi rõivaid kombineerida ja juukseid seada,” ajavad meenutused naist tänini naerma. Kosmeetikaga seonduvaid iluapsakaid Kristina noorpõlvest ei mäleta, kuid toonased fotodele püütud riietumis- ja soengufopaad panevad veel praegugi õlgu väristama.

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Naised