Perekonnas Cruise/Holmes on Tom Cruise see, kes kõik tähtsad otsused langetab. Nüüd on näitleja otsustanud, et viie aastane Suri peab käima saientoloogide koolis, kus lapsi koheldakse vastavalt sekti reeglitele nagu täiskasvanuid. Katie Holmes’i jaoks on elus esimesel kohal ta tütar ja ta ei julge mehele vastu vaielda.

Suri Cruise käib saientoloogide koolis nimega New Leadership Academy. Selle koha pealt pole Katie Holmes‘il sõnaõigust. “Sa oled ju psüühiliselt ebastabiilne ja ma saan lasta Sind vaimuhaiglasse panna ja siis ei näe Sa Suri’t enam iial,” olevat Tom Katie’t ähvardanud. Sõprade sõnul kardab Katie tütart kaotada kui ta ei tee nii nagu mees tahab. Pärast seda kui Cruise’i eks-abikaasa Nicole Kidman sektist lahti ütles,  pole tal olnud kontakti enda ja Tom’i poolt adopteeritud lastega.

Kool läheb maksma 75 000 dollarit aastas ja lapsed peavad kiiresti suureks saama. “Kuna Suri’st kasvatatakse saientoloogi, siis peavad vanemad kohtlema teda nagu täiskasvanud inimest. See tähendab muuhulgas ka seda, et teda ei tohi käsutada. Vanemad võivad vaid tagasihoidlikult paluda. Laps otsustab ise ka selle üle, mida ta sööb ja mida selga paneb,” ütleb allikas ajakirjale Life and Style.