“Meid pandi India reisil ühte tuppa elama. Selles kliimas on kohustuslik tarvitada alkoholi, muidu ei pea tervis vastu. Väike naps, kaks naist ja India sume öö … me hakkasime jubedalt pläkutama,” meenutab kirjanik Kerttu Rakke, kuidas Diana Klasi värvikas elulugu raamatusse kulgema hakkas.

Septembrikuu teisel päeval esitlesid kaks värvikat daami, rastapatsidega kirjanik Kerttu Rakke ning punase mütsikesega laulev näitleja Diana Klas Swissoteli kuuendal korrusel oma trükisooja ühisloomingut “Rahatuulutaja“. Ligikaudu 200 leheküljelisse raamatusse on Kerttu mahutanud Diana Klasi kirju eluloo.

“Ma olin väsinud ennast tõestamast, et ma ei ole mingi ahne bitš, kes ainult isa seljas liugu laseb,” tõdeb Diana, miks ta on raamatus kõik hingelt ära rääkinud. Pealtnäha glamuurse ja muretu pealispinna all peitub tegelikult suur ja soe süda, ka “päris” tööd pole üle 25 aasta laulja ning näitlejana lava olnud kolme lapse ema kunagi peljanud – Diana on suure rõõmuga töötanud näiteks nii vanglas kui hooldekodus, isegi küünetehniku ja sanitari ametit on pidanud.

Teose täielikuks kokkupanemiseks võeti jaanuarikuus taaskord ette reis Lõuna- Goasse, Indiasse. Põhiliselt nägi asi väja nii, et Diana rääkis diktofoni ja Kerttu pani selle kõik kirja. “Goa valisin seetõttu, et see oli mulle aasta varem ääretult hea mulje jätnud.

“Rahatuulutaja” esitlusele oli kohale tulnud väga erinevat rahvast. Teiste seas iginoor filmitäht Eve Kivi, Postimehe Arter vastne peatoimetaja Ingrid Tähismaa, Egon Nuter, Marika Koroleva, Tauno Kangro, Egon Nuter, Raivo E. Tamm, Navitrolla, Linnar Priimägi, Jüri Aarma, ettevõtja Aivo Pärn, meediamogul Hans H. Luik jpt.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Trend24-st