“Me tundsime teineteist kohe ära, esimesel päeval,” räägib telenägu Tuuli Roosma (34) oma elukaaslasest ja kaksikute isast Arbo Tammiksaarest (38). Paar sai jutu peale Ernitsa, Põldma ja Jancise multifilmide esilinastusel, kirjutab Eesti Naine.

“24. oktoobril 2002. Vaat kus lops, seitse aastat peagi täis,” arvutab Tuuli. Tegude kaudu teadsid nad teineteist varemgi, aga sel õhtul astus veidi vindine dokumentalist Arbo Tuulile ligi ja teatas, et ta on juba ammu soovinud end tutvustada.

“Ütles, et täna ta rohkem ei räägi, aga helistab homme, kui on kaine,” itsitab Tuuli. Nii sündiski. “Arbo tundus mulle tegude järgi põnev persoon. Mõtles teistmoodi, avaralt. Ja mis mulle veel silma oli jäänud, oli see, et ta astub õigluse eest välja.” Arbo arvas Tuuli kohta laias laastus sama.

Nad klappisid ja kokku kolides selgus – nagu alati selgub -, et mõnes argises asjas on liigagi sarnased. “Mulle tundub, et mehed lihtsalt ei näe mustust,” lõõbib Tuuli. “Ja see on okei. Meestele on okei elada mustas keskkonnas, naistele enamasti mitte. Häda tekib siis, kui naine ei viitsi üksi seda keskkonda enda jaoks, ma rõhutan, enda jaoks, kabedamaks kraamida.”

“Head mehed üldiselt teavad, et naine pole tolmumopp ning asuvad appi, aga nad näevad vajadust kasimise järele tunduvalt hiljem.”

Arbo ja Tuuli lahendasid asja oma väikses leibkonnas nii, et seinale tekitati paber, kus peeti punktiarvestust: vaiba kloppimise eest sai ühe punkti, aga näiteks põrandapesu eest kolm.