Iga naine teab, et meik võib teha imesid ning et väike meigiaps võib rikkuda kõik. Gossip. ee jagabki Teile mõned näpunäited, mida end meikides tuleks silmas pidada.

Kauni meigi alustalaks on kindlasti hea jumestus. Jumestusel tehakse aga tihti 2 viga: kas valitakse vale toon või kantakse jumestuskreemi liiga palju ning lõpptulemus jääb ebaloomulik. Jumestuskreem peab olema täpselt Teie naha tooni. Kui poest tõesti ei leia seda õiget värvitooni tuleks sobiv toon kokku segada mitmest jumestuskreemist. Ei tohi ka unustada, et enne kui asute jumestuskreemi näole kandma tuleb nägu kreemitada Teie nahatüübile sobiva aluskreemiga. Valides oma nahatüübile sobiva aluskreemi saate ära hoida probleeme nagu naha läikimine (rasuse naha puhul ) ning naha ketendamine (kuiva naha puhul). Ise soovitangi kasutada spetsiaalset meigi aluskreemi mitte tavalist päevakreemi kuna meigi aluskreemis on vastavad koostisosad, mis aitavad Teil saada ühtlasema lõpptulemuse ning meik püsib kauem. Jumestuskreem ei ole ka see õige vahend millega peita vistrikke või tumedaid silmaaluseid. Need tuleb siiski peita peitepulgaga enne jumestuskreemi näole kandmist. Peitepulk tuleks aga valida 1-2 tooni heledam, kui on jumestuskreem. Viimase lihvi annab jumestusele puuder, suvel võib kasutada selleks päikesepuudrit, mis annab näole ka mõnusa särava jume, kuid talvel soovitan kasutada harillikku tolmpuudrit.

Teine kuldreegel on kindlasti see, et meigi juures tuleb valida üks asi mida soovite rõhutada. Kui tahate esile tuua on silmad tehes näiteks suitsumeigi, siis tuleks kindlasti välistada kõikvõimalikud erksad huuletoonid. Oluline on jälgida silmameiki tehes, et silmad jääksid tasakaalu- kui kannate ohtralt tumedaid ja erksaid toone ülalaule siis tuleb tasakaaluks kanda lauvärvi ka alumisele silmalaule. Silmamegi võlusõnaks on aga hajutamine- mida tumedamaid toone kasutate seda hoolikamalt tuleb need heledamate toonidega hajutada, et lõpptulemus jääks puhas. (Kuulsustest kannab sellist meiki näiteks Eva Longoria). Kui soovite rõhutada just oma huuli ja seda näiteks erkpunase tooniga on igasugune lauvärv üleliigne, piisab sellest kui värvite ripsmed ning võite pisut silma rõhutada tehes ülemisele laule  lainerijoone. Kui te pole väga vilunud laineri kasutaja, kuid soovite siiski intensiivsemat tulemust, kui saab silmapliiatsiga siis hea nipp on silmapliiatsi ots enne kasutamist niisutada.  (Sellist meiki armsatab tihti kanda Angelian Jolie). Huulte värvimisel on suureks abimeheks huulepliiats, kui olete seda kord juba kasutnud siis ilma selleta enam huuli värvida ei taha. Peale selle, et huulepliiatsiga annab pisut oma huulte kuju korrigeerida, aitab see ka huulevärvil kauem püsida ning takistab selle laiali minemist. Looulikult on erandiks foto-lava ja telemeik, seal on lubatud kasutada kõike ülepakutult.

Näo raamiks loetakse kulmusid, seega ei tohiks ühegi meigi puhul neid päris ära unustada ja puutumata jätta.. Kulmude korrigeerimisel tuleks säilitada oma loomulik kulmukaar ning värvitoon valida vastavalt naha ning juuksetoonile. Must ning tumepruun kulmuvärv sobivad siiki vaid brünettidele ning albiinod võiksid piirduda helepruuni kulmutooniga. Kui Te ei viitsi kulmusid igapäev pliiatsiga värvida siis soovitan kulmude keemilist värvimist.

Viimase lihvi ja sära annab näole põsepuna, mida valides võiks lähtuda toonidest mida kasutasite meiki tehes: kui tegite punased huuled võiks ka põsepuna toon olla punakas, kui meik on näiteks lilla võiks ka põskedelt kumada pisut lillakat tooni jne. Selleks aga, et Te ei peaks kulutama mõttetult ostes endale mitut erinevat tooni põsepuna võite hoopis soetada ühe loomuliku pruunika tooniga põsepuna ning segada seda põsesarnadele kandes lauvärviga mida kasutasite silmameigi juures (loomulikult kui lautoon on selline mida võiks kanda ka põsesarnale).

[ot-gallery url=”gallery/meik-v%c3%b5ib-teha-imesid-ja-v%c3%a4ike-meigiaps-v%c3%b5ib-rikkuda-k%c3%b5ik”]