Michael Jackson maeti täna öösel. Kinnine tseremoonia toimus kell 20 kohaliku aja järgi ( kell 5 hommikul Eesti aja järgi) ainult perekonnale ja kõige lähedasematele sõpradele.

Staari viimseks puhkepaigaks sai mausoleum Glendale Forest Lawn Memorial Park´is, kus on maetud ka Clark Gable, Humphrey Bogart, Jean Harlow ja Carole Lombard. Politsei palus kõigil fännidel surnuaiale ja selle lähedusse Los Angelese äärelinnas mitte siseneda ning liiklus suleti juba 24 tundi enne tseremoonia algust.

Michael Jackson maeti kuldkirstus ja pärast seda pidasid perekond ja sõbrad oma hüvastijätukõned. Kuna mausoleum asub väga piiratud territooriumil, siis kogunes perekond ka pärast matmise tseremooniat. Tseremoonia ajal laulis teiste hulgas ka lauljatar Gladys Knight, kirjutab netiportaal TMZ.

Kõiki matmisega seotud toiminguid korraladas perekond suure ettevaatusega, et pildid surnukehaga meediasse ei jõuaks. Matustega seotud kulutused on ekstreemselt kõrged ning kolmapäeval langetas kohtunik otsuse, et Jacksonist järelejäänud varanduse arvelt kaetakse ka kõik matustega seotud kulud.

Üks põhjustest, miks kulud nii kõrged olid, on see, et osteti 12 matmispaika. Mingeid andmeid selle kohta, kuidas neid täpsemalt kasutatakse, ei ole avaldatud, kirjutab AP.

Matusetseremooniast, mis hilines Jacksoni vanemate hilise saabumise tõttu,  võttis osa umbes 200 sugulast ja sõpra. Kirstu kandsid Michael Jacksoni vennad. Leinajate hulgas võis näha ka Elisabeth Taylorit, endist lapsnäitlejat Macaulay Culkinit, pesapallimängijat Barry Bondsi, Marlon Brando poega Mikot ja koomikut Chris Tuckerit. Kokku kestis tseremoonia kaks tundi.