Evelin Ilves esitles möödunud neljapäeval kodukoha Abja raamatupoes oma kokaraamatut “Kingitud maitsed”. “Ühest küljest võtsin seda raamatut kui hobi ja naudingut, teisest küljest kui tööd, mida mulle väga meeldib teha,” rääkis Evelin Ilves.

“Oleme Kadrioru-aastate jooksul palju eestimaiseid maitseid riigipeadele ja teistele külalistele kaasa pannud,” lisas Evelin Ilves. “Kohalik toit räägib kõige lihtsamalt, kiiremini ja mõnusamalt meie maitsetest ning meeleoludest, meie maa ilmastikust ja väärtustest. Just sellepärast on mul iseäranis hea meel jagada meie perele kingitud maitseid kõigiga, kes toidust lugu peavad.” 

“”Kingitud maitsed” on väike kulinaarne reis koos meie ja me sõpradega, saatjaks head elamused, mida pakub armastusega tehtud toit,” selgitas Evelin Ilves.
 
“Võin julgelt kinnitada, et raamatus olevate  retseptide järgi on kõik huvilised võimelised neid roogi ise kodus valmistama. Toidud on enamasti imelihtsad, aga ka keerukamad olen õige mitu korda ise läbi proovinud. Nii mõnigi retsept on pisut täiendatud või veidi muudetud, sest toorained on igal pool natuke omamoodi. Kus vaja, olen pakkunud asendusi.”


Eesti- ja ingliskeelse 272-leheküljelise kokaraamatu kirjastas Varrak. Fotode autor on inglane, kõrgelt hinnatud brändingustrateeg Marksteen Adamson, kes on loonud brändiidentiteedi mitmetele rahvusvahelistele suurfirmadele. Raamatu kujundas disainer Dan Mikkin.
 
Raamatu tiraaž on 5000 eksemplari.