Võitjateks sündinute energivahetust ei maksa alahinnata. Kaia Kanepi (26) hea vormi ja uue hingamise saladus on ka sumomaadluse aluste õppimine. Nimelt kohtus Kaia Tokyo turniiril meie sumokuulsuse Barutoga (26), koos käidi söömas ja Kaia käis koos treeneriga vaatamas ka sumoturniiri, kirjutab Kroonika.

Teades, et Kaia teda vaatab, lennutas Baruto oma vastaseid ringist välja eriti stiilselt. “Oleme sõbrad,” on Kanepi kinnitanud ajakirjandusele. “Iga kord Tokyos olles üritan temaga kokku saada.” Sel aastal on ta Barutot lausa kahel korral vaatamas käinud ja siis on nad koos on ka einestanud.

Sumo tuleb vanast jaapanikeelsest sõnast sumai, mis tähendab võitlust või maadlust. Kuid ka tennis on heitlus kahe inimese vahel – kes kellele ära teeb? Tennis on võitlus, kus endast tuleb anda kõik, teab Kanepi.

“Olen alati uskunud, et parimat tennist mängides suudan kõiki võita. Väljakule minnes pean eelkõige enda tegemistele keskenduma. Õnneks ei kimbuta mind enam Achilleuse kõõluse vigastus ja saan täis jõuga harjutada,” on neiu rääkinud. Läinud reedel mängis Kaia Moskvas 721 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri veerandfinaalis.