OHMYGOSSIP  — Paljud naised (ja ka mehed) jätavad talvel jalad hoolitsemata, kuna jalanõud on kinnised ja keegi ei näe nende varbaid ning nii kui suvi läbi hakkab saama, unustatakse kaunis küünelakk ning kannaviil. Tegelikult peaksid olema jalad korras aastaringselt. Siin meeldetuletueks mõned nipid, kuidas teha korralikku pediküüri ka kodus.

Kui sul on jalad enam-vähem korras, saad sa kõike teha kodus, kuid kui sul on jalad väga käest ära läinud, tuleb pöörduda professionaali poole. Kui oled väga hooletu olnud, pead võib-olla isegi arsti juurde pöörduma, kui sul on näiteks jalaseen.

Kodus pediküüri tegemiseks vajad sa: veevanni, poleerimisplokki, rasplit või kannariivi, viili, küünetange, kreemi, küünenahkade tagasilükkamiseks puust pulka ning küünelakke. Kindlasti oleks protseduur meeldivam, kui sul oleks küünenahku pehmendav õli, vannisool või mõni muu spetsiaalne vahend jalgadele.

Alustame pediküüriga!

Eeltöö. Eemalda küüntelt vana lakk, soovitavalt atsetoonivaba küünelaki eemaldajaga.

Alusta jalavannist. Panne vanni leiget või kuuma vett ning veidi niisutavat dušigeeli, vannivahtu või -soola. Leota jalgu rahulikult vannis 10-15 minutit, siis on jalad pehmed. Lisaks on soolavannide tegemeni väga kasulik ka teie organismile. Soolavannide tegemine suurendab verehulka, mis võib oluliselt aidata kroonilise väsimussündroomi puhul. Infektsioonid ja toksiinid põhjustavad kehas veepuudust. Meresool võimaldab kehal imendada rohkem vett ja see on kasulik lümfisüsteemile, lisaks osaleb osmootilistes protsessides ja puhastab seetõttu tõhusalt rakke. Magneesiumkloriid (MgCl₂ – 6H₂O) võib aidata leevendada järgmisi vaevusi: depressioon, astma, lihsaspinged, unehäired, krambid. Naturaalne piparmündiõli (Mentha Avensis Leaf Oil) aitab külmetussümptomite ja peavalu leevenduseks. Head on näiteks Eesti tootja Elisheva & Shoshana (E&S) 100% looduslikud ja orgaanilised (jala)vannisoolad.

Koori surnud nahka. Kui oled jalad vannist tõstnud, hõõru nahka õrnalt. Koorimiseks võib teha mähise suhkrust ja niisutavast kreemist või õlist vahekorras 2:1. Hoia viis minutit ja loputa jalad see­bivees. Sobivad ka jalakoorimiskreemid või koorivad seebid. Tõhusate koorivate omaduste ent samas meeldiva elamuse annab Elisheva & Shoshana (E&S) käsitsi valmistatud “Kohvi ja argaaniaõli seep”. See on meeldiva kohvi aroomiga, kreemise, niisutava ja toitva koostise ning nahka puhastavate ja kaitsvate omadustega nahasõbralik pesuvahend nii kätele kui kehale. Tsertifitseeritud talupidajatelt pärit Rootsis röstitud kohv annab E&S seebile looduslikult kreemja värvi, rahulikku hommikukohvi päev läbi meenutava hea lõhna ning eemaldab õrnalt vananenud naharakud muutes naha pehmeks ja siledaks. Seebis sisalduv Põhja-Afrikas looduslikult kasvava haruldase argaaniapuu (Argania spinosa) seemnetest pressitud kõrgkvaliteetne argaaniaõli on tugevalt niisutava ning antibakteriaalse toimega.


Kvaliteetseid  Elisheva & Shoshana hooldustooteid kasutavad terviseteadlikud iluhoolikud üle Skandinaavia ning need on leidnud püsiva koha ka paljude tuntud Eesti inimeste vannitubades. Enda hellitamine pole patt! Lepi Sinagi vaid parimaga! Fotod: 3x ElishevaShoshana.com

Lükka küünenahad tagasi.  Kanna küüntele ning küünenahkadele pehmendav õli ning lase mõjuda. Ära kindlasti lõika küünenahku, nii võid neid vigastada. Lükka küünenahad õrnalt tagasi spetsiaalse puust pulgakesega.

Tallad siledaks.  Paljude naiste suur probleem, on paksenenud tallanahk, mis näeb välja inetu. Raspelda taldu kõigepealt karedama poolega ning siis siledama poolega, seni kuni õrn roosakas nahk hakkab paistma. ÄRA KUNAGI RASPELDA JALGU KUIVALT!

Viili ja lõika küüned. Varbaküüsi ei tohiks lõigata liiga lühikeseks, sest need peavad siis küüsi kaitsma. Lõika küüned sirgelt ning viili hiljem ümaraks. Kindlasti viili, et kuhulegi ei jääks väikeseid tervaid kidasid ega ebatasasusi.

Poleeri. Vajadusel poleeri küüsi, spetsiaalse poleerijaga. Alusta selle kõige karedama küljega ning liigu kõike pehmemale küljele, mis annab küüntele kauni läike.

Kreemita jalad.  Kreemita jalgu rasvase kreemiga ning masseeri vähemalt viis minutit. Erilist tähelepanu pööra kandadelel.

Laki ning kujunda küüned.  Kõigepealt kanna peale kindlasti aluslakk, siis ei kahjusta värviline lakk küüneplaati ning see ei muutu kollaseks. Peale värvilist lakki, kanna peale pealislakk. Niimoodi tehes püsib lakk kauem. Sügisel on moes heledad beezikad värvid. Lase lakil vähemalt 15 minutit kuivata ning võimalusel ära tõmba kohe sokke peale, see rikub lakitud küüsi.

Tee sellist pediküüri umbes kahe nädala tagant ja võid alati oma jalgade üle uhkust tunda!

Avafoto: Pexels