10. septembril 2009 avatakse restoranis Vertigo New Yorkis resideeruva seksika ja jõulise kunstniku Martin Saare näitus Bubbles.  Martin andis Gossip.ee-le ka lühikese eksklusiivintervjuu ning rääkis, mis teda inspireerib ning mis lähiajal plaanis.

Kuidas ja kui kaua valmisid uue näituse tööd?
Tööd on valminud ajavahemikul 2007 ja 2009. Tahtsin kuidagi seda suurt mulli mis 2007 aasta kunstimaailmas valitses jäädvustada.

Mis või kes Sind kunsti loomisel inspireerib?
Maalid, digiportreed, videod ja fotod on inspireeritud elust enesest – mulle meeldib maalida ja joonistada oma sõpru. Antud Bubbles foto seeria on paremik NY-s ja Miamis esitletud töödest.

Kas sama näitust on võimalik näha ka NYC-is?

Osa Eestis esitlusele tulevatest fotodest olid väljas Miami kunstibienaalil ja mõned on hetkel üleval ka LTMH galeriis New Yorgis.

Kas tuled ise ka näituse avamisele? Kui kauaks Eestisse jääd ja mis on veel Eestis oleku ajal plaanis?
Jah, plaanin tulla avamisele, jään hetkel Eestisse poole septembrini. Valmistame ette järgmist särgikollektsiooni. Esimene seeria on praktiliselt läbi müüdud, mõned üksikud on veel järel Nunordikus Vabaduse platsil.

Loe lisaks:
Eestis esmaesitlusele tulev kollektsioon BUBBLES  on loodud aastal 2007, milles on kokku 4 erinevat värvikat seeriat. Vertigos saab näha kokku 21 taiest, mis on valitud iga seeria parimatest töödest.

Bubbles erakordse ilu ja õrnuse taga peitub tugev ja pisut sarkastiline sõnum ja iroonia tarbimisühiskonna üle. Martini eelaimdus paisuvast “mullist”, mis kohe-kohe ähvardas maailmas plahvatada, ei ole jäänud meie kellegi jaoks märkamata. New Yorgi eliit-ajakiri Avenue pidas märkimisväärseks paigutada Martin Saare ja Bubbles’i selle aasta juunis oma esikaanele. Martin Saar on perioodil 2002-2009 teinud 7 isikunäitust ja kaasa löönud 22 kaasnäitusel.

Antud näitusega saab avalöögi Vertigo uus ja hetkel veel tundmatu külg – Vertigo kui moodne galerii. Restorani juhi Imre Kose sõnul on avatav kunstiprojekt ilmekas näide loovuse piiramatusest ja uutlaadi elamuste pakkumise võimalustest. Lisaks võtab antud näitusest osa ka kaubamärgi rita rii looja Rael Medvedeva, kes lanseerib samaaegselt Vertigo diivanitel ka dekoratiivpatjade seeriat “Bubbles – rita rii by martin saar”. rita rii missiooniks on uudse lähenemisega olla ühendussillaks sisekujunduse ja kunsti vahel.

Näitus avatakse 10. septembril 2009
Kogu näitus jääb avatuks 10.09-10.11.09

www.martinsaar.com
www.ritarii.com
www.vertigo.ee

 

[ot-gallery url=”gallery/kunstnik-martin-saar-gossip-ee-le-j%c3%a4%c3%a4n-eestisse-poole-septembrini-valmistame-ette-j%c3%a4rgmist-s%c3%a4rgikollektsiooni”]