Mora Godoy Tango Company esitleb uut kava nimega „Amor Tango“

Mora Godoy – tantsija ja koreograaf Buenos-Airesest, kes on erinevate kontinentide kriitikute ja publiku meelest kõige säravam ja ebatavalisem täht Argentiina tango ajaloos.

 27. oktoobril Nokia Kontserdimajas ja 28. oktoobril Vanemuise Kontserdimajas esitleb Mora Godoy oma uut showd nimega “Amor Tango” .

Mora Godoy on õppind Buenos-Arease ooperiteatri kõrgemas instituudis (Institute Superior de Arte del Teatro Colon). 12 aastat õppis ta klassikalist vene balletti. Alates 1990 kuni 1992 oli ta Modern Jazz Ballet solistiks.

 Sel ajal alustas ta ka tangoga. Aasta pärast alustas Mora Godoy soleerimist “Tango x 2” kompaniis koos Miguel Angel Zottoga, kellega koos tantsis ta etendustes nagu “Tango aroom” ja “Tango öö”. Need etendused, mis saavutasid edu nii Euroopas, Aasias kui Ameerikas, tõid publiku ja kriitikud tema jalge ette, tehes Mora kuulsaks.

 1997. aastal kutsuti Mora Stanfordi ülikooli, kus silmapaistev tantsijanna tango meistriklassi kursustel osales. Samal aastal esitas ka Mora Godoy San-Fransiscos oma fantastilise show “Tango fatal”, kus ta oli edukalt nii lavastaja, koreograafi kui ka show tähe rollis. 2000. aastal kutsuti ta Londoni esimesele tango festivalile, kus võrratu Mora esitas ning õpetas seda kaunist ja kirglikku Argentiina rahvustantsu.
 Ühendades traditsioonilise tango klassikalise balletiga, on Moral õnnestunud uskumatu – ta on loonud oma stiili. Teda eristab dramaatiline sügavus, väljapeetud täpsus, suurendatud emotsionaalsus ühendatuna peaaegu brutaalse kirglikkusega. Kohaldatud salsa, mamba ja rumba rütmidega haarab see stiil publikut igal kontinendil.

 Aastal 2002 etendus muusikal “Tanguera”, Mora Godoy etenduse peakoreograafi ja solistina, Buenos-Airese Rahvusteatris. Sellele etendusele anti juhtivate kriitikute poolt viis kõrgemat auhinda, üks neist silmapaistva koreograafia eest. Aastal 2003 sai see etendus kõrgeima auhinna ülemaailmsel kunstide festivalil Shangais (Hiinas).
 Uus show “Tango Emocion”, mis oli lavastatud tema poolt 2004 aastal, on võitnud publiku südamed Soomes, Saksamaal, Hiinas, Brasiilias ja T?iilis. Aasta hiljem plaksutati talle Caracas (Venezuela), Torinos (Itaalia), Moskvas ja Sankt-Peterburgis.
 Mora Godoy oli erikülalisena kutsutud osalema Andriano Celentano teleshowsse RAI TV-s. Mora on mitmeid kordi esinenud kõige prestiižsematel lavadel koos tango esitantsija Maximiliano Guerraga. Aprillist 2007 on Mora Godoy etenduse “Tangorama” külalistäheks.

 Mora Godoy nimi on saanud tangoballeti mõiste sünonüümiks. Ta on muutnud tango tantsimise viisi ja teda tuntakse tantsija ning koreograafina nii Argentiinas, kui ka mujal. Ta on pälvinud publiku tohutu imetluse tänu oma sügavale armastusele tango vastu, klassikalisele väljaõppele ja sensuaalsusele. Oma tantsustuudioga The Mora Godoy Tango Company on ta reisinud ümber maailma. Viimased 11 aastat on Mora Godoy juhtinud omaenda tangostuudiot Buenos Aireses. Mora Godoy on enda alla koondanud kõige ehedama kaasaegse Argentiina tango stiili ja selle viljelejad. Tantsukangelannast õhkub üheaegselt klassikalise tantsu elegantsust ja peenust ning ainulaadset ja kirglikku tangovaimu.

 “…Ebatavaline elegantsi ja ideaalse tehnika kooskõla süütab kirgede tule. Suurt osa mängib etenduses valgus. Pidev varjude mäng paneb pea pöörlema ning tekitab tunde, et vaatajad on tantsus osalised. Trupis on muusikud, kes lisaks tango klassikalistele rütmidele, mida on loonud sellised heliloojad nagu Astor Piazzolla ja Francisko Canaro, esitavad ka omaloomingut. Klaver, kitarr, kontrabass, viiul ja kaunid paarid, kes liiguvad laval kergelt, peaaegu nagu lumehelbed, ning samas süütavad oma kirglikkusega inimeste südamed – see on “AMOR TANGO”.

 “…Tango – see ei ole mitte ainult tantsijate figuuride kogum, see on terve lugu, mis jutustab kirest ja õrnusest. Nii tantsitakse lahusolekut ja kohtumist, südamevalu ja õrnust. Nii tantsivad kaks südant, mis tiksuvad leegitseva armastuse rütmis”.

 VÄLJAVÕTTEID MEEDIAST:

“Suurepärane, harukordne”
Corriere della Sera, Milano

„Seal ta ongi, kaunitar Mora Godoy. Tema keha näib sirutuvat lõpmatusse ja tema suurepärane rütmitaju toob õhku karismat.“
 FINANCIAL TIMES, London

„Ühes oma partneri Rodolfo Valentinoga, kellega ta mängis „Viimsepäeva neljas ratsanikus“, pakkus ta tohutut lavailu.“
 THE TUESDAY REVIEW, London

“Tema, Mora Godoy, on kire ja virtuoossuse kehastus.”
 LA REPPUBLICA, Torino

“Ta loob tantsuga ilu.”
IL GIORNO, Milano

“Me kuulutame Mora Godoy tangokuningannaks.”
 SHAHGHAI DAILY, Shanghai

“Mora Godoy: Kus see geenius end seni varjas?“
 LA SEGUNDA, Santiago de Chile

„Ainulaadne Mora Godoy hoiab endise balletitantsijana enda käes Argentiina parima tantsijanna tiitlit.“
 LAS ULTIMAS NOTICIAS, Santiago de Chile

„Mora Godoy kannab tantsu oma hinges.“
REVISTA LA NACION, Buenos Aires

„Mora tantsib jumalatega.“
LA NACION, Buenos Aires

„Tõeline maailmakodanikust artist“
CLARIN, Buenos Aires

„Mora on noor koreograaf, kes on avastanud uue võimaluse tangot tantsida ja etendada. Ta on üks neist professionaalidest, kes paistab välja selle põlvkonna hulgast, kes kasvas üles klassikalise tantsustiiliga.“
 PAGINA 12, Buenos Aires

„Meid lõid Mora Godoy oskused pahviks.“
EL ARTE DE VIVIR, Madrid

„Tantsijanna Mora Godoy tekitab peaaegu kuuldava hõõrdumise, kui ta paneb oma pika ja ilusa jala ümber partneri puusa ja seejärel tema keha pealaest jalatallani silmitseb.“
 SUNDAY EXPRESS, London

„Mora Godoy pimestas isegi Rolling Stones’i.“
 CARAS, Buenos Aires

„Pimestavate tantsusammude abil sulandab Mora Godoy tangostuudio endas avangardi ja traditsiooni. Tema muusikal on peenetundeline segu modernsest tantsust ning kõige eksootilisemast ja sensuaalsemast ääremaisest tangost.“
 LOS ANDES, Mendoza

„Mora Godoy balletitants on sujuv tegevus, mis areneb laval peente emotsioonide abil. Need emotsioonid tulenevad füüsilisest kontaktist ja teadmisest, et iga samm peidab endas saladust, mida on vaja publiku hingetukstegemiseks.
 LA VOZ DEL INTERIOR, Cordoba

„Tal on iseseisva naise rahutud liigutused. Nende abil on ta käinud läbi kireva elutee tantsija, koreograafi, õpetaja ja oma lavastuste produtsendina, mille tõttu on ta saanud kingiks reisi ümber maailma.“
 LA NACION, Buenos Aires

„Kahtlemata on ta kultuurisaadik, kes esindab meid tangole omaste kaudu joonte kogu maailmas.“
 EL TRIBUNO, Tucuman

„Mora Godoy on balletitango maailma absoluutne tipp.“
 EL LITORAL, Santa Fe

„Tal on kakskümmend aastat kõige ehedamat klassikalist väljaõpet, ent vaatamata žanrite mitmekesisusele tema lavastustes on seal keskseks elemendiks urban muusika.“
 LA CAPITAL, Rosario

„Mitmekülgne ja särtsakas Mora Godo
y tõi välja tango provokatiivsed ja sensuaalsed küljed.“
LA NACION, Buenos Aires

 * * *

Nokia Kontserdimaja, Tallinn

 Pileti hinnad vahemikus 19 € kuni 35 € (vastavalt istekohale).
 Soodustusi ei ole.

 Kehtiv pilet peab olema igal külastajal, k.a. sülelapsel.

 Ratastoolikohad (15 €) müügil ainult kohapeal.
 Ratastoolikohad asuvad I rõdul viimase rea taga.
 Sissepääs ratastooliga: I tasandi peauste kõrval asuvast sissepääust või liftiga parklakorruselt.
 Ühele ratastoolis invaliidi saatjale sissepääs tasuta.

 Eelmüügi lõpp Piletilevis 2 tundi enne algust.
 Piletid müügil toimumise päeval kohapeal kell 17:00-19:30.
 Uksed avatakse kell 18:00.
 Kontserdi kestus kell 19:00-21:30 (1vaheaeg).
 Foto- ja videokaamera – ei ole lubatud.

 NB! Järgmised 1. rõdu kohad on piiratud nähtavusega: rida 1 kohad 1-59;
 Nähtavust võib segada piire, mis on paigaldatud rõdu servale ohutuse tagamiseks.

Vanemuis Kontserdimaja, Tartu

 Pileti hinnad vahemikus 18 € kuni 30 € (vastavalt istekohale).
 Soodustusi ei ole.

 Lapsele kuni 5 a. sissepääs tasuta, juhul kui istub piletiga saatja süles.

 Kontserdi kestus kell 19:00-21:30 (1 vaheaeg).
 Foto- ja videokaamera – ei ole lubatud.