Maalehe ja Eesti Ekspressi Kirjastuse ühendamisel tekkiva ASi Eesti Ajalehed tulevane juht Kadi Lambot rõhutab, et ühinemine lehtede toimetuse poolt ei mõjuta, eeskätt tahetakse luua tugev äriüksus.

Senine Maalehe juhatuse esimees Kadi Lambot ütles, et ühinemine puudutab eeskätt raamatupidamist, reklaamimüüki, levi ja muid tugifunktsioone, mis hakkavad ühendamise tulemusena ühiselt toimima. Neid osakondi puudutab ka koondamine.

Maaleht on kahe viimase kuu jooksul koondanud 10% tugifunktsioonide inimestest ehk 7-9 inimest ning ka Ekspress koondab, kuid seal on osakaal veidi väiksem. Lambot ei soovinud Ekspressi puhul täpseid numbreid öelda, sest osadele inimestele alles antakse muudatustest teada.

Ühise rendipinna, koondamiste ja kommunaalkulude pealt tuleb kokkuhoid aastas ca viis miljonit krooni.

Lambot rõhutas, et ühinemise eesmärk on eeskätt siiski sünergia äriüksuste tekkimise läbi, mitte kulude kokkuhoid, kuid toimetuste pool peaks jääma samaks. “Eesti Ekspressil ja Maalehel ei teki ühist peatoimetajat, see oleks mõeldamatu. Toimetused hakkavad uuel pinnal olema erinevatel korrustel, eraldi ruumides. Eesmärk on säilitada kummalegi väljaandele oma kindel nägu,” rõhutas Lambot kahe väljaande jätkuvat eristumist, sest ka lehtede sihtrühmad on erinevad.

“Tahame läbi mõlema ettevõtte heade inimeste luua tugevam äripool, oleks rohkem kompetentsi, et oleks võimalik kiiremini turul vajalikke muutusi läbi viia. Oluline on, et back office oleks tugev,” toonitas Lambot tugeva äriüksuse vajalikust uue ettevõtte puhul. Millised plaanid on tekkival uuel organisatsioonil on, Lambot veel paljastada ei soovinud.

Ühinenud ettevõtte juhatuse esimeheks saab Lambot, ametist lahkub Eesti Ekspressi Kirjastuse ASi juhatuse esimees Viljar Ots.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Äripäevast