Laupäeval, 5. septembril korraldab Eesti Reumaliit Tallinna Lauluväljakul kepikõnnipäeva “Käimispäev Reumaliiduga”, üritusest osavõtt on tasuta.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on ürituse eesmärgiks kutsuda nii terveid kui ka liigesehaigustega inimesi liikuma. “Liikumine on terviseennetustöös, mis on üks linna tervisepoliitika alustalasid, tähtsamaid tegureid,” ütles Martinson. “Selline tervisespordiüritus annab huvilistele ühtlasi võimaluse saada ka vajalikku tervishoiualast teavet ning teha tervisemõõtmisi ja seda pealegi täiesti tasuta.”

“Reumaatiliste ja muude haiguste puhul on taastusravi oluliseks osaks liikumine ning käesoleva üritusega anname võimaluse inimestel ise teadlikult oma ravitulemustele ja haiguste ennetusele kaasa aidata,” ütles Eesti Reumaliidu juhatuse esimees Ingrid Põldemaa.

Kepikõnnipäev pakub võimalust professionaalsete treenerite ja füsioterapeudi käe all liikumiseks ning võimlemiseks, samas saab teha tasakaaluharjutusi ja võimelda kummilintidega. Lastele on liikumismängud. Lauluväljaku Mereväravad ja tervise töötoad avatakse kell 11. Kell 13 algavad ettevalmistused 1, 3 ja 6 km startideks.

Tervisetöötubades räägitakse tervislikust liikumisest, toitumisest ning osteoporoosi ennetamisest ja ravist. Töötubades saavad huvilised kuulata tuntud spetsialistide loenguid, vaadata filme ja esitada küsimusi. Esinema on kutsutud dr Eve Sooba ja dr Karin Laas Ida – Tallinna Keskhaiglast ning Tiiu Liebert Tallinna Tehnikaülikoolist.

Tervisetelkides on võimalik mõõta vererõhku, kolesterooli, rasvaprotsenti ning konsulteerida luutiheduse, kaltsiumi ja D vitamiini vajaduse üle.

Käimispäeval osalevad ka selle algatajad ja Eesti ning Soome reumatoloogia suurkujud professorid Heikki Isomäki ja Reinhold Birkenfeldt ning kauaaegne eestvedaja dr Oivi Aakre.

Käimispäeva traditsioon sai alguse 1999. aastal Soome Reumaliidu eestvõttel.

Üritust toetavad Tallinna Linnvalitsus, Roche Eesti OÜ, GlaxoSmithKline OÜ ja Tallinna Lauluväljak.

Eesti Reumaliidu eesmärgiks on pakkuda kroonilistele haigetele – eelkõige luu- ja liigesehaigetele teadmisi ja võimalusi oma haigusega paremaks toimetulekuks.

Olulisim kroonilise haige tervise taastamisel on kaasaegse ravi kättesaadavus, samuti hea ravikoostöö ja soostumus raviplaani ellu viia. Tähtsat rolli raviosana mängib taastus- ja liikumisravi.

Informatsiooni käimispäeva kohta leiab www.reumaliit.ee