Saate “Kodutunne” produtsent Kristi Nilov ütles intervjuus Gossip.ee- le, et saatega seoses on olnud meedias hulgaliselt negatiivset kajastust. Nilovi sõnul näeb Sõmeru vallavanem kurja vaeva, et kokkulepitut mitte täita. “Ta on taganenud kõikidest kokkulepetest, tehes näo, et oli shokeeritud minu poolt saadetud arvest! Iga mõtlev inimene saab aru, et keegi ei saada niisama arveid. Eks varem või hiljem tuleb tõde päevavalgele, nii juhtub alati. Valedega ei jõua kaugele,” kaebas Nilov Gossip.ee-le.

Gossip.ee pöördus kommentaari saamiseks Sõmeru vallavanema Peep Vassiljevi poole:

Peep Vassiljev lükkab aga Nilovi kaebuse ümber ning ütleb, et raha on tasutud ning et tal on kahju, et ühe siira ja südamliku alagatuse ümber nii palju musta verd on kogunenud ja kogu sündmusest palagan korraldatud. “Kõigepealt on mul siiralt kahju, et Uhtna kooli laste poolt alguse saanud tore algatus — kohaliku roolijoodiku käe läbi venna kaotanud ja ise invaliidistunud Davidi unistuse realiseerimiseks korjanduse korraldamine on saanud tumeda varjundi. Ilus muinasjutt on ära määritud.”
 
“Korjandusega kogutud 22211 euro eest osteti Davidile 2-toaline korter hinnaga 2556 eurot. Korteri remont koos elektri ja santehniliste töödega maksis 10924eurot. Seega jäi jäägiks 8731 eurot. Ilma eelneva kokkuleppeta ja lepinguta esitas OÜ Õuetuba mulle arve 8700eurole, kus oli kirjas üks rida – Davidi elutingimuste parandamine,” räägib Peep Vassiljev Gossip.ee-le.

“Kuna tegemist on valla eraldi kontol olev rahaga ja mille väärtus on eriti suur tänu tuhandele annetajale, ei saanud ma sellisel kujul seda arvet tasuda,” ütleb Vassiljev, kes ka ise annetuse tegi. “Perega ühise laua taga arutades tegi David ise ettepaneku — pere korteri remondi jätkamiseks kanda 3731 eurot ema arveldusarvele ja 5000 eurot tema arvele. Nii ka sündis ja rahad on üle kantud.”

” „Kodutunde” saatele suurimad tänud aktsioonis kaasalöömise eest. David, Jan, Inna ja Inga koos ema ja isaga on väga õnnelikud ja tänulikud . Suur suur tänu kõigile toetajatele ja annetajatele. Ilus lugu peaks meil kõigil südant soojendama. Oleme üksteise suhtes sõbralikumad ja sallivamad.”

 

Saanud vallavanemalt sellise vastuse, pöördus Gossip.ee taas Kristi Nilovi poole, et temagi veel oma kommentaari saaks lisada ent Kristi räägib, et loos on veel palju vassimist:

“See perele kantud raha, selle taaskord meie organiseerisime, advokaat Helen Hääl tegi selle nimel 2 nädalat tööd, et see raha sinna pere kontole saada. Samuti ei vasta tõele, et meil ei olnud kokkulepet, oli küll, suusõnaline, siin on kõik tunnistajateks meie tiimis, kusjuures rääkisime korduvalt sellest. Meie esialgne tingimuski oli, et Kodutunne saab siin välja tulla vaid eelarve olemasolul. Vaasiljev andis eelarve ette ehitus, remont…

“Samuti, mis õigusega tema Davidile annetatud raha käsutas? Kodutunne teeb ehitustööd tavaliselt 1000 euroga, miks seal maksti sõbra firmale 11 000?”

 

Kas Peep Vassiljev sahkerdas rahadega ning tellis “kallima töö” oma sõbralt või soovis hoopis Kristi Nilov seda annetatud raha oma parema ära nägemise järgi käsutada — seda me ei tea. Fakt on see, et lepingud peaksid olema kirjalikud, esitatud arved korrektsed, annetused läbipaistvad ja avalikud ning heategevusliku saate ehitustööd peaks teostama odavaim pakkuja.

Loe lisaks:
“Kodutunde” produtsent Kristi Nilov: Kõik siin maailmas toimib energia liikumiste jõul, meil kõigil on võimalus mägesi liigutada kui seda vaid tahaksime